lördag 28 december 2013

Mina juldagar

Min julhelg startade på det allra bästa sättet. En julafton med mina två små barnbarn, den ena ett yrväder och den andra endast en vecka gammal. Så fantastiskt av natt hålla, snusa, känna lukten av nyföddhet. En julafton på barnens villkor, enkelt och så fint som jag vill ha det.

Det här med att fota barn, hur lär jag med det? När jag träffar mina barnbarn är det som nu inomhus med skumt ljus. Någon enstaka gång har jag haft turen att fönsterljuset hjälpt mig Dessutom hur får jag en lite Saga att sitta still?  Min teknik är att låta kameran gå och hoppas på att någon bild har skärpa på ögonen Känns frustrerande, men det är så det är!
Jag tycker verkligen om det svartvita, då kommer nästa problem. Konverteringen till svartvit! Ytterligare ett moment jag måste förkovra mig.

Juldagen vaknade jag med en oro i kroppen., något var mycket fel. Inom några timmar var feberfrossan ett faktum. Resan i bilen till Dikanäs var extra lång. Efter att ha fått värme i stugan blev soffan en fast plats under flera dagar. Mina drömmar om skidåkning och tidiga fototurer såg jag flyga i väg i feberyran. Vad hade jag egentligen väntat mig. Årets sista månader fyllda av en proppfylld kalender och med ett privatliv som vänt upp och ner på det mesta. Ofta är det ju så att kroppen säger ifrån då den välkomnande vilan infaller.

I morse kom hoppet om, kanske inte skidturer, men tidigt morgonljus. Tidigt och tidigt, här är det ju mörkt till fram mot halv tio. Jag som många gånger har haft svårt att lyssna på kroppen, känner mig nu tvungen att ta en dag i taget. Skall jag kunna åka skidor innan jag far hem, ja då gäller det att för en gång skull vara klok. Därav de få bilderna och alla fotograferade från sparken.


Alma

Saga

Myra bakom stugan

Enstaka ren i skogen

Blandskogen

Skogen hitom fjället

9 kommentarer:

 1. Så härligt med de små liven :)
  Såg på f-b att du var i Dikanäs, ser ju härligt ut där...hoppas nu innerligt att hälsan blir bättre och att du får möjlighet att vistas utomhus. Det är ju så gott med den friska luften och de där futtiga små timmarna på dygnet som är ljusa är vi ju så beroende av nu.
  Ha en fortsatt skön helg och framförallt krya på dig.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 2. Vilka underbara barnbarn du har Brita...så fina....
  Jag hoppas du kryar på dig...En stor kram till dig...//AnnHelen

  SvaraRadera
 3. Jo men det blev ju bra!
  Pär

  SvaraRadera
 4. Tråkig tidpunkt att bli sjuk på, verkligen. Porträttet på Saga känns vintage och det skriver jag för jag gillar porträttfotografers arbeten från förr.Krya på dig, god fortsättning på helgerna.
  / Deerhunter

  SvaraRadera
 5. Hej fina barnbarn har du och jag tycker att lilla Saga är väldigt lik Liv när hon var liten. Du kan väl komma upp och hälsa på oss, då vi gör just ingenting, maken och jag.

  Hälsningar Barbro

  SvaraRadera
 6. Underbara porträtt på dina barnbarn. Ta det lugnt och krya på dig, kram
  Lotta

  SvaraRadera
 7. Som alltid tar virusen överhanden när man får lite ledig tid, en naturlag. Tror du gör klokt i att lyssna på kroppen, den vet ibland bättre än vettet man har :) Lite beroende på vilken typ av barnporträtt man tycker om, så gillar jag din approach…slipper helst de arrangerade bilderna, såvida dem inte är helt sanslöst arrangerade så som tex Lena Sanver gör bilder. Naturligt ljus och naturligt fångat ger mest, men som alltid en smaksak. KRYA på dig Brita, du är en tapper kvinna! Kram, Inger

  SvaraRadera
 8. Wonderful portraits Brita ....my compliments.

  Greetings, Joop

  wish you a fantastic 2014.

  SvaraRadera
 9. Måste göra ett tilägg; Dina barnbarn är helt ljuvligt söta!

  SvaraRadera