lördag 25 januari 2014

Morgontur till Skags udde


I går kväll planerade jag för en tur till Skags udde. Väderrapporten var lovande. Klockan ringde 06:00. Dessvärre visade termometern 23 grader minus. Första tanken var att återvända till sängen, men eftersom jag var ordentligt vaken drog jag igång datorn och tittade på kustvädret. 11 grader vid fyren. Sannolikt innebar detta inte lika klar himmel som över Hörnett. Temperaturen vid fyren avgjorde.

Korgubben, som han hörs kallas stod pall för den sydvästliga vinden och hade samma kontroll över havet som alltid. Han står där han står. Sist var det halkigt och svårt att ta sig ner till vattnet, men snön låg hård och gjorde det lätt att gå. Vinden låg på bra från sydväst. Det var en sån här dag som det är svårt att ta fram kameran. På håll var det okay, men havet var stökigt, fyllt med issörja som skjutsade upp i kaskader över isen.
Den lilla viken var isbelagd och den rosa strimma som fanns på den mörka himlen reflekterades fint på den isbelagda ytan. Utanför den uppdämda iskanten piskade iskrosset. Fick en våg över mig och kameran vilket bidrog till ispansar på jackan och infrysta knappar på kameran.

På eftermiddagen skidade jag till Huggsjöstugan för möta en kompis, tyvärr var jag sen, men jag träffade Carina, en av Rutbergets och Huggsjöstugans eldsjälar. For en tur upp mot Rutbergshotellet för att spana in spårläget. Bra  med tanke på den lilla snön. Vände vid jaktstugan. Blev några få bilder på vägen tillbaka.Kor gubben( fråga mig inte varför)

 Lugnet

Is

 
Issörja

Gung

En bit från isvågen

Huggsjön

Liten röd stuga vid Huggsjön

 Torr-rakor vid Huggsjöstugan


9 kommentarer:

 1. Podziwiam Cię , że przy takim mrozie wyszłaś z domu. Zrobiłaś mi jednak wielką przyjemność, bo jestem zachwycona widokami i zdjęciami. Pozdrawiam.
  I admire you, that with such cold you left the house. I did, however, great pleasure, I am delighted views and photographs. Yours.

  SvaraRadera
 2. Så härliga vinterbilder! Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 3. Åh vad härligt det ser ut!!
  Vinter på riktigt!
  Kram Majsan//

  SvaraRadera
 4. Dejlige, stemningsfulde og iskolde foto!
  God søndag
  Jettemajken

  SvaraRadera
 5. Såg några av bilderna på face-book, känns så enkelt när man ser där....särskilt nu när jag är datorlös och herr´n inte gillar att jag lägger beslag på hans dator hela tiden....

  SvaraRadera
 6. Great photos with water and ice
  Wonderful sequence!


  Greetings - Monika and Bente

  SvaraRadera
 7. Du bjuder på en magisk tur... :) Faller redan vid de två första bilderna. Faller och njuter!
  Ha det fint
  Halina
  Ps Själv var lite ned..., men allt är bra nu och jag ska försöka skicka några rader snart :)))

  SvaraRadera
 8. Tack för det!!!

  SvaraRadera
 9. Är svag för kustbilder, kan bero på att jag bor i inlandet. Vilket fint hål i molnet och flik i isen i "Molnet"-bilden! Den bilden och "Is" är de jag faller mest för. Ljuset och linjerna i den senare är något extra! /Ulf

  SvaraRadera