lördag 13 december 2014

Ljuset på Rutberget

Fantastiskt att följa ljuset på Rutberget under dagen.
Vi startade promenaden med snöskor från Västeralnö fäbodar vid halv nio på morgonen. Snöskor har jag aldrig testat tidigare. Fungerade riktigt bra. Nog för att jag längtar efter och hoppas på skidföre, men det här med snöskor gav mersmak. Bra sätt att ta sig fram när inte riktigt skidorna platsar.

Ett par grader kallt och vindstilla. Snötäcket varierade under dagen, men en del bitar har det varit fullt möjligt att åka  skidor( de gamla dock).

Härligt att följa ljuset från från solens uppgång till att den försvann i dimman vid två draget.


På väg från Västeralnö fäbodar

Stormyra

Stomyra II

Stormyra III

Mot Rutbergshotellet

Höksjön (Huggsjön)

Mot Happstafjärden och Skule

Happstafjärden

Långmyran

 Solens sista strålar
12 kommentarer:

 1. What a beautiful pictures.. Regards..

  SvaraRadera
 2. Beautiful views, especially the sun between the trees. Regards.

  SvaraRadera
 3. Alla vackra bilder men nr 4 är min favorit ,kram Nette

  SvaraRadera
 4. Så vackert....i Skåne har vi så sällan dessa vackra landskap....snön är inte lika vacker här....naturbilder berör...har nyligen varit i Peru och delar med lite vackra bilder därifrån..kika gärna in.... // Lisbeth

  SvaraRadera
 5. Riktigt fina bilder från er dag! Har tänkt mej en tur i veckan, så jag hoppas snön ligger kvar där och inte regnat bort!

  SvaraRadera
 6. Nydelige bilder som sitter langt inne i meg!
  Glede! føler jeg :)

  SvaraRadera
 7. Fina bilder, jag har snöskor om du vill låna. Tommy

  SvaraRadera
 8. Cheerful and happy Christmas.:)

  SvaraRadera
 9. Härligt frostiga och kylslagna bilder, men det finns värmande solljus i många av dem. Bilden Långmyran visar verkligen kylslagen ut. Men de bilder jag fastnar allra mest för är Stormyra II och III samt Happstafjärden. Gillar blandning mellan kall snö, dimma och det varma ljuset i fjärran. Kan associera till att det finns hopp även om det mest i stunden kanske är tufft. Intressant att du skriver om snöskor. Har själv aldrig provat men börjat fundera på att skaffa sådana, men det lär dröja innan vi får snö här nere, Om du har några tips på vad jag bör tänka på om jag ska köpa sådana så tar jag tacksamt emot det! Ha en god avslutning på året! /Ulf

  SvaraRadera