lördag 3 december 2011

Lördag den 3 december

SMHI lovad en klar lördagmorgon och en sydvästlig vind på ca 5 m/sek. Skags udde lockade. Solen gick idag upp 08:52. Tänkte att det skulle räcka att vara ute vid fyren klockan åtta. Att jag aldrig lär mig, klart väder ger tidigt ljus. Jag behövde ingen pannlampa när jag gick ner över klipporna, helt torra klippor, kändes rätt säkert att gå.
Eftersom jag var sen gick jag rätt ner till vattnet. Idag var jag mest ute efter att fånga vågornas skvalp. Det blåste men inte som jag hoppades. Havet var alldeles blålila svart och himlen var magisk. Jag upplever att bilderna jag lagt in som överdrivna, men sanningen är den att jag lagt ihop två bilder, ljus förgrund och en normal himmel. Lite kontrast och skärpa.Jag fick några fina timmar i blåsten. Vinden ökade och vad jag hör nu när jag öppnar dörren, lär havet storma rejält.
6 kommentarer:

 1. Vilket underbart ljus!!! Underbara färger med :)
  Hos oss är sååå mörkt och blåsigt...
  Jag som inte gillar kylan längtar efter vintern...
  Kram Halina

  SvaraRadera
 2. Underbara bilder , vilken härlig färg på himlen!! Vilket lustigt sammanträffande också att vi båda la ut bilder från samma ställe...för jag är inte ute där ofta :))

  SvaraRadera
 3. Gillar verkligen den översta bilden där himlens färger har tryck i sig och att förgrunden är så ljus! Förstår att havet är mäktigt även om det nu inte stormade " så" mycket.

  Maria

  SvaraRadera
 4. Dette var flott fotografert. Nydelige farger.
  Ha en trivelig uke til deg.

  SvaraRadera
 5. Många vackra, livsbejakande bilder från ett hav som aldrig slutar fascinera. En lisa för själen...i storm såväl som i stiltje!

  SvaraRadera
 6. Vilken härligt kall vacker morgon o fina bilder som förmedlar den känslan!

  SvaraRadera