lördag 13 oktober 2012

En föraning om vinter

 
Åkte upp till Dikanäs i gårkväll, dels för att köpa en båt, dels för att se om stugan och inte minst för en kortare dagstur på fjället. SMHi hade lovat bra mycket bättre väder, men de gråsvarta molnen mot den vita snön var inte helt fel. Turen blev inte så lång som jag tänkt. På kalfjället blåste det "illt" och jag hade inte tagit med vintervantarna.
 
 
Daunatjokka

 
 
 
 
 
 
 
 
Borkafjället
 


 
 
 
 


17 kommentarer:

 1. Oi, her er vinteren på gang. Flott serie du har lagt her. Det blir så fint med snø på toppene og høstfarger i forgrunnen.
  Ønsker deg en fin uke.
  Høstklem fra Hilda

  SvaraRadera
 2. Oj här verkar vintern vara närmare än vad vi har här uppe.
  Fina bilder Brita.
  Den sista bilden blir min favorit, fint komp.

  SvaraRadera
 3. Vilka vackra bilder...är det så pass med snö redan? Din fråga. Det är enligt sk Kalmar modellen att man sparar upp till ochmed 4 taggar. Jag personligen fattar inte det. Tycker man skall spara 6-8 taggar. Men det ger visst stora tjurar. Men just nu tror jag att man skjutit av för mycket. VI har ju inte sett mycket på en hel vecka.

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder men jag fryser när jag tittar på dom ,varma kramar ,Nette

  SvaraRadera
 5. Gode värld så vackert... Tack för att du ger mig doser av "hem"!!
  kram E

  SvaraRadera
 6. Underbara bilder, så vackert med snön på fjälltopparna! Skulle också ha åkt upp i helgen, men det blev ändrade planer...nu hoppas jag på nästa helg :)

  SvaraRadera
 7. Virkelig en flott serie fra fjellet :) Det er så pent når den første snøen legger seg, men det kjennes kaldt gjennom marg og bein !

  SvaraRadera
 8. Tusen tack för en underbar promenad på fjället.
  Makalöst fina bilder!
  Kram Halina

  SvaraRadera
 9. Jättefina bilder Brita allihop. Den sista på Borkafjället va extra fin, färgerna i sluttningen och på bergsidan. Fast det ser riktigt kargt och kyligt ut

  SvaraRadera
 10. Amazing landscape, more diferent than we have here.

  SvaraRadera
 11. Brrr, ser ju riktigt kallt ut. Exotiska vyer för en skåning, dessa. / Deerhunter

  SvaraRadera
 12. Vilka underbart vackra bilder du har i den här bloggen. Har suttit och scrollat/njutit en god stund.
  Hälsningar/SA

  SvaraRadera
 13. MEN!!!! Allvarligt! Vet du hur nära mig du var! Att du inte kom till mig och mellanlandade,så hade jag mer än gärna bjudit på middag och husrum!

  SvaraRadera
 14. Det er så vakkert den kontrasten mellom høst og snø! for et vakkert fjellandskap, dere er heldige som har noe så flott i deres nærhet! =) fjell med snø, det er lekkert! og jeg blir ydmyk når jeg ser dine bilder..
  er det fjellet, altså berget, som er rustbrunt eller rødlig? ser veldig spesielt ut- altså på de siste bildene her.. eller er det sand som har slik farge?

  SvaraRadera