lördag 23 mars 2013

Härliga lördag


Idag känns det som om jag nyttjat hela dagen väl och det känns i kroppen, en lätt varm, mjuk trötthet sprider sig efter två paltar.

I morse var jag uppe med tuppen. Så fort ljuset kom smög jag mig ut för att se om rådjuren vilade i skogen. Halva gänget var på plats.


Kroppen kändes lite trög, så klockan var närmare kvart i sju innan jag stod ute vid klipporna vid Skags udde.  Det fannsen lätt  molnbank , solen var uppstigen och gjorde sitt för att tränga igenom. Det var ett fantastiskt ljusMitt ärende idag var en klippa, jag fann den först när jag var på väg hem. Så hade jag glömt mitt 50 mm, blir en tur till innan isen ger sig iväg. Det finns ofantligt mycket vacker sten i klipporna.


SMHI hade lovat mulnade väder framåt dagen Tacksam över att de hade fel. Något annat roligt hände idag. Stod och tittade på två kvinnor och en hund på avstånd. Tänkte att det var "Fjällripan", tyckte dock inte att hunden stämde och tog därför inte kontakt. Mycket riktigt,ser på hennes blogg, att det var hon.


 Solen fortsatte att lysa. Efter en rejäl lunch tog jag skidorna och tog mig en tur på ett par timmar. Det är öppet vatten så det gäller att hålla sig nära stranden.


En härlig dag som avslutats med palt, lingonsylt och sirap och ett par glas rött. Inte tillsammans dock.

12 kommentarer:

 1. oh my goodness! you saw susanne and najo? so cool! :)

  love the deer and the early morning light!

  SvaraRadera
 2. Låter som en underbar dag, och fina bilder har ackompagnerat din text.

  SvaraRadera
 3. Härligt att få känna sig helt nöjd med en dag-inträffar inte alltför ofta :O) Nu är ljuset tillbaka, det syns på dina bilder. Jag fastnar för de "närgångna" på de vackra stenarna, samt den tredje där molnbanken kommer smygande runt kröken på den glansiga klippväggen. Härligt!

  SvaraRadera
 4. Vackra rådjur :) Gillade bilderna på klipphällen. Sånt kan man bli sittande och titta på hur länge som helst nästan

  SvaraRadera
 5. Cudowne widoki z porannym niebem oraz jeleni w lesie. U nas tyle śniegu z pewnością nie ma, ale mróz -10 stopni jest. Pozdrawiam.
  Wonderful views from the morning sky and the deer in the woods. You certainly much snow is gone, but the cold is -10 degrees. Yours.

  SvaraRadera
 6. Många fina bilder att montera till tavlor. Tycker bäst om den där solen går upp. Synd att du inte tog kontakt. Ni får väl stämma möte...

  SvaraRadera
 7. Vad är palt för något? Anar att det är något gott :)
  Underbara bilder och berättelse. Tack att man fick vara med :)
  Kram Halina

  SvaraRadera
 8. Fantastiska bilder! du har ögat för det. Funderade allt på vad du fotade för nåt :)) Upptäckte förresten att jag hade dej på flera bilder utan att veta om det. Du syns som en liten människa ute på isen, bland de stora klipporna och två blev faktiskt rätt bra, tycker jag :)

  SvaraRadera
 9. Vad härligt det är när man känner att man har fått till en sådär fantastisk dag, upp med tuppen brukar ju generera bra dagar....
  Härligt väder trots att det vore gott med lite vår nu:)
  Kram

  SvaraRadera
 10. Det måste vara spännande att ha djur och natur så nära inpå huset. Ha det bra !

  SvaraRadera
 11. Gillar klippbilderna mycket. Fina, mjuka former som ändå andas återhållen kraft och pondus. Som en häst med isigt täcke påsatt. / Deerhunter

  SvaraRadera
 12. Tittar in och önskar en Glad Påsk

  SvaraRadera