lördag 2 mars 2013

Klass 2


Efter en vecka med vackra morgnar och värme hoppades jag på en fin helg med bra väder och skidföre. Jag har inte åkt skidor sedan i måndags och jag har abstinens. Besviken vaknade jag till hård blåst och snöyra. Insåg snabbt att skidorna skulle stå inne under dagen.
Våra hundar är inne under natten, trots ett superfint hundhus. Tio meter från hundgården har grannen matning av ett gäng rådjur, till vår stora förtvivlan. Rådjuren är så van att bli utskällda att de bara lugnt står och ligger kvar. Våra "jämtar" stör med sitt skällande, vi tänker det är ju inte vi som matar. Grannarna får skylla sig själva.
Idag var det ett gäng på åtta djur som låg och stod i dungen.

Jag tog mig en promenad ner till havet. Jag vill lova att det inte var enkelt. Det blåste hårt, det gick inte att gå rakt mot vinden, svårt att titta. Bäst att gå krokig och tittas ner i marken. Ordentliga drivor efter vägen, en bil hade faktiskt kört fast.
Det blev bara någon enstaka bild. Så fort jag plockade fram kameran trots att jag hade ryggen mot vinden var linsen full av snö. Lite häftigt är det allt med denna hårda vind.15 kommentarer:

 1. Nu är det nog rejält bökigt ute ,fina bilder trots allt ha det bra ,Nette

  SvaraRadera
 2. Your world is full of white.

  Mine is so colourful.

  SvaraRadera
 3. Szczekanie psów chyba Wam nie daje spać. Zamieć był okropna, nie zazdroszczę. Pozdrawiam.
  Barking dogs, unless you can not sleep. Blizzard was terrible, I do not envy. Yours.

  SvaraRadera
 4. sorry you could not ski. the deer are beauties, but yes, dogs barking does not allow for sleep!

  SvaraRadera
 5. Det har blåst bra här nere i västergötland mä, har jag sett genom fönstret. Fina bilder på rådjuren du fick, önskar att jag hade en matning utanför fönstret. Då skulle jag ju kunna sitta och fota även med halsfluss... Ha en skön helg och jag hoppas du kan stilla din abstinens :)

  SvaraRadera
 6. Fina "blåsbilder" i snön och såklart på
  Rådjuren. Lyx att ha en matning utanför fönstret,-))

  SvaraRadera
 7. ja det var ju inte så smart att ha matningen så nära er hundgård...Fina bilder på dem iallafall och de från havet blev riktigt häftiga!

  SvaraRadera
 8. Håller med dig! Utnyttja matningen till fina bilder som ovan. Dom blir väl vana vid dig åxå... Det är trots vädret fint med snöyrebilder!
  Ha de!

  SvaraRadera
 9. Va fina rådjursbilder i snön...ja suck....det går ju inte med jakthundar. Bra att de får vara inne dock.

  SvaraRadera
 10. Åååh, vad jag gillade den andra bilden!!!! Härlig!
  Tack för kommentar hos mig, men jag måste få säga att jag har inte redigerat ett enda foto, utan bara lagt på en ram runt. Kul du tyckte de var fina:)
  Ha en skön vecka!
  Kram

  SvaraRadera
 11. What a beautiful pictures. Here, everything is nature. I will follow you with pleasure. I am writing about France and I hope you will enjoy my blog too. Bye, Lilian

  SvaraRadera
 12. Kaldt, men veldig vakkert! og de søte rådyrene som ligger der i snøen.. herlig!Det siste bildet her ser jo ut som en maleri fra nasjonalgalleriet! =)
  Headingen din er også kjempefin! :)

  Klem fra meg! :)

  SvaraRadera
 13. Jeg har scrollet nedover, og du har noen magiske bilder! for et herlig lanskap du bor i!! =) så rent, så vakkert, så øde, så friskt! :)

  SvaraRadera
 14. Hej Brita!
  De två nedersta bilderna är lysande exempel på varför man ska ge sig ut och fotografera i "dåligt" väder. En riktigt magisk stämning du fångat, fantastiskt.
  /Eva

  SvaraRadera