söndag 7 april 2013

Tillbaka till verkligheten

Hemma efter 10 dagar i Dikanäs. Jag har haft en varierad ledighet med fiske, skidturer över myrdragen och skidturer på fjället.

I fredags tog jag bilen till Grönfjäll. Min plan var att åka Grantorskalet runt, men  vinden ökade och jag ville inte utsätta mig för hård motvind i skalet. Ställde kosan till toppstugan i Kittelfjäll. Det blev rejäl träning för benen att klättra upp under Kittelfjället och inte att förglömma nedfarten. Ljumskarna skek av allt plogande. Utsikten var fantastisk och vädret likaså.

                                         Nedfarten till Storgrova. Ingen dålig nedfart de små väljer.

                                         Utsikt över Borkafjällets toppar

                                         Utsikt över Grönfjället

                                          Utsikt mot Borkafjället


Fisket var varierande. Ena dagen kände vi ingenting, en annan dag blev fångsten god.


På fredagkväll kom några arbetskamrater. Vi gjorde på lördagen en fin tur mellan Södra Matsdal och Klitvallen. Härligt att visa fjället från sin vackraste sida.


                                         
En bra stigning på 371 höjdmeter. Väl värt mödan.

                                          Ett glatt gäng som njuter

           Inte ofta man kan sitta på kalfjället och fika utan att söka lä


Till slut några bilder från mina tidiga morgonpromenader

                                                     Den torra angelikan är lika vacker vinter som sommar

                                                      Den vackra skägglaven12 kommentarer:

 1. looks like a great ski trip! and fishing, too!

  SvaraRadera
 2. Härligt!
  Undrar bara vad som är den verkliga verkligheten? Att vara på Kittelfjäll eller att gå och harva i stadsvardagen? Borde vara det förra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så mycket rätt i din fundering. Vad är verkligheten? På ett sätt är det faktiskt att komma tillbaka till vardagens verklighet. Att traska omkring på skidor och ligga och kika ner i de borrade hålen på sjön i 10 dagar är nästan som att vara på en skyddad verkstad. Att bara äta, sova och vara ute så mycket som möjligt, som i en dröm där inget annat existerar, inget arbete, inga mer måsten att ved skall bäras in, pannan skall eldas. Åh andra sidan, är det ju just den verklighet vi alla mår så gott i, samlar vår kraft från, njuter i och av. Lite samma känsla som in Innerdalen.
   Efter att ha bott 20 år i området är mina tankar delade, men min längtan till fjället och stugan och tystnaden är alltid lika stor. Skida i dalgångarna, i den enorma tystnaden, ibland helt solo, ger själen kraft och benen styrka.
   Blev något utsvävande svar om vad verkligheten är, men jag tror nog min kärlek till naturen och fjället förklarar det mesta

   Radera
 3. Vackra fjällbilder, fin bild på rödingarna också. Dom ser smaskens ut.

  SvaraRadera
 4. Men så härligt att kunna stanna i 10 dagar :) Härliga bilder o fina fiskar!

  SvaraRadera
 5. Så härliga bilder! Lärde mig en gång av en same att när man fläker ut en liten röding, sätter den i en klyka lutad över elden är den klar när den skelar maximalt inåt. Stämmer det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aldrig hört om detta. Måste vara en skröna. Tack för dina fina kommentarer Kristina.

   Radera
 6. Vilken härlig ledighet du haft....fina bilder du visar oss. Vad gör du med fiskarna, röker, fryser in lagar i ugn??

  SvaraRadera
 7. Z pewnością kochasz przebywanie w górach i jazdę na nartach. Kochasz naturę. Wyjazd był z pewnością bardzo miły dla Ciebie. Piękne widoki i złowione ryby, które z pewnością są pyszne po upieczeniu. Pozdrawiam .
  Surely you love being in the mountains and skiing. You love nature. The trip was certainly very nice to you. Beautiful views and caught fish, which certainly are delicious after baking. Yours.

  SvaraRadera
 8. Oj! I USA talas det om fiskala stup, den där branter ser mycket allvarligare ut...Storslagna vidder och vyer du visar här, men sista bildens mindre utsnitt blev ju riktigt lyckat det med. / Deerhunter

  SvaraRadera
 9. Morron ! Fina bilder du visar. Trevligt med en resa. Här tar våren god tid på sig då vi har -10 på natten och +10 på dagen. Ha det bra !

  SvaraRadera
 10. Härligt inlägg med härliga bilder, man verkligen känner vintern och kylan, men även solen som lyser och värmer om än en liten ynka smula.....skägglaven gjorde sig otroligt bra på bild.
  Ha det gott

  SvaraRadera