tisdag 25 mars 2014

Grantorskalet runt

Ytterligare en dag för återhämtning.

Många gånger under alla mina år i Dikanäs, har jag gjort turen på skidor runt Grantorskalet. En tur på ca 2,5 mil. Skillnaden mot förr är ju naturligtvis åren, men den absolut största skillnaden att denna gång var jag utan hund.

Mina ca 40 mil på skidor på Skyttis och Rutberget iordningställda spår är väl en grund för dagens tur, men det fattades åtskilligt för att orka skata rundan. Bitvis var det helt okay, bitvis var spåren inte gjorda för skateskidor. Jag hade sådan fantastisk tur som blev erbjuden draghjälp från Fågelsjön och upp på Rotiken. Utan draghjälpen hade det varit tungt och säkert hade turen blivit dryga timmen senare.

En fantastisk dag med klarblå himmel och lite vind, en riktig vårvinterdag. En av få. Det var inte mycket folk ute, såg spår av en skidåkare. Några skotrar. Ingen turisttid ännu. Fjället blänkte och ljudet av mina skidor i den bitvis kalla snön bröt den sköna tystnaden.

Fågelfjället

Kittelfjället

In i GrantorskaletSkugglinjer

 Skuggan

Jille Skaarjehke

 Skaarjehke

Frödriva

Grantorfrö

 Fröskugga

4 kommentarer:

 1. Läckra bilder från ett vackert vinterland...just njuter vi av det i Bad Gastein.

  SvaraRadera
 2. Great pictures of this beautiful scenary.
  Many greetings - Monika and Bente

  SvaraRadera
 3. Grymt vacker, storslagen natur. Och så det lilla i det stora med bilden Grantorfrö, mycket fint.
  / Deerhunter

  SvaraRadera
 4. Vackra och väl genomtänkta bilder som vanligt! Fastnar särskilt för de tre sista bilderna där du på ett kreativt sätt fotograferat den vissna bollen som sticker upp i snön. Och allra mest tilltalar den sista bilden mig. Tills synes enkel (men väl genomtänkt) komposition och fint ljus på växten. Skugga är välgörande för bilden! Ha en bra avslutning på veckan! /Ulf

  SvaraRadera

Min känsla

MIN KÄNSLA Brita Wester  Haukland Unstad Tjäktjavagge MONTANELLO, SPANIEN Augustikväll vid Skeppsmalen Vårvinter Skogen dansar, Alecante I S...