onsdag 26 mars 2014

Att man aldrig lär sig!

Ännu en fantastisk dag på fjället. Vilken fantastisk tur jag har ned val av vecka. Fjärde dagen med strålande blå himmel och måttlig vind.

Vid elva tog jag skidorna och for upp mot Klippfjället från Södra Matsdal. Hjärtat bankar snabbt och hårt uppför i den dryga kilometer långa fjällsluttningen. Styrde kosan mot Klitvallen och sedan tillbaka mot Klippfjället.

På det kala vinterfjället är det svårt att fotografera, frånvaron av förgrund är påtaglig. Inte en sten, inte en buske, så ögat kunde se.

Klättrade upp på Grapsan 1090. Uppför kommer man alltid, men nedför!? Snön bar, ömsom inte. jag letade en väg som såg minst brant ut. Ner kom jag efter att ha slagit mig ner. Blickade tillbaka och insåg att jag borde valt en annan väg. Insåg att det var redigt brant. Ner kom jag ju även denna gång, med benen i behåll.

Svårt att få fram känslan av djup och hur branta fjällsidorna  är.

Förgrunden

 Det finns hopp

 Man lär sig aldrig

Björken

Norröver


Kammen

6 kommentarer:

 1. Det er så vakkert ute nå om dagen. Ser at dere også har godt vær og vi får håpe det varer lenge. Nydelige vinterbilder. Man får lyst å være ute hele tiden:))

  Ha gode dager:))

  SvaraRadera
 2. What beautiful scenery .. compliments ..

  SvaraRadera
 3. Sån tur att du fick så gott väder så du kan ta så fina bilder! Mycket av det stora i fjällen tycker jag är att det saknas förgrund så man bara pyser iväg i bilden. Men din header är ju snygg med sin förgrund....

  SvaraRadera
 4. Underbara bilder :)
  Hälsningar Halina

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga toppar vi har i Sverige. Sådan har jag ju sett förra veckan men i Österrike :-)
  Tur att du klarade nedför bra utan att göra illa dig

  SvaraRadera
 6. Härligt med härligt väder OCH ledighet :) Kan bara ana det storslagna i fjällen, med mina referenser till Innerdalens proportioner, men härligt ser det ut!
  /Inger

  SvaraRadera