fredag 18 april 2014

Grantorskalet runt i teleperspektiv

I natt var det kallt, tillräckligt kallt för att skaren la sig på fjället. Startade i Grönfjäll. En härlig tur  på nära 3 mil i strålande väder väntade mig. Skönt att börja på hårda, fint pistade spår. SMHI flaggade för frisk vind på fjället, mycket rätt hade det. Bitvis var det tungt i motvinden och motvind hade jag i dryga 15 km.
Det är fortfarande full vinter, kallföre hela dagen. Det har inte hänt mycket de senaste veckorna med snön på fjället.

Från Grönfjäll och upp på Gismessjön var motorljudet högt. Skotern har definitivt tagit över skidåkandet. Under hela dagen träffade jag endast två skidande personer. Efter Fågelfjället var folket som bortblåst, ett tag funderade jag över om området var avstängt för terrängfordon, men det kom en och annan skoter så det stämmer inte.
Helt underbart att komma ner i Grantorskalet, ordentlig medvind, men svårt att finna lä för fika. En fantastiskt fin dag, ingen stress, total avkoppling  med telezoomen som redskap.

Följ gärna med mig på min tur!

Från Grönfjäll

 De flesta åker skoter

Skatare

Otyg

Gismessjön

Rapmere

Grönfjället

Kittelfjället

Övergång vid Fågelfjället

 Snart uppe

Risfjället i fjärran

Uppfarten

Vilan

Stugan

Fågelfjället

Granruskor

Drivan

Tjoukela

Lättåkare

Safari

Skuggbjörk

Grönfjällstoppen 

 Björken

1376

 Hänget

Klippfjället

 Grantorskalet

 Kroenejenvaelle


 
 Fischer3 kommentarer:

 1. Dere er heldige som har så mye sne:) Her er skisesongen slutt men en finner litt sne på fjelltoppene. Så toppturer blir det nok:))

  Fin påske til dere:))

  SvaraRadera
 2. Tack för den fantastiska turen. TÄnk att det är så mycket snö kvar.
  VI hade +19 grader här idag....
  M/

  SvaraRadera
 3. Är väl den bästa delen av vintern. Luften värms upp av solljus men innan snön förvandlas till slask. Avstånden verkar enorma. Stugan på bilden hade jag nog inte detekterat utan textstöd. Jag längtar knappast tillbaka till vintern, men bara solen är framme är ju kameran oxå med. Vild, karg men härlig stämning i flera bilder här.
  / Deerhunter

  SvaraRadera