måndag 5 maj 2014

Sista skidföret i vår!

Tillbringade sista aprilhelgen i stugan i Björkenäs. Det viktigaste syftet var att dra lite röding. jag var lite orolig för isarnas kvalitet efter den intensiva värmeböljan efter påsk. Det gick rykten om öppna sund.

Isarna var det absolut ingen fara med, rena vinterisen. Nästan hela borren krävdes för att komma genom.
I kanalen var det öppet vatten, men isen var stark ända in till vattnet.

Öppet vatten

Så mycket till skidåkning blev det inte, isarnas frånvaro av snölager gjorde åkning skrapig. Mina gamla fjällskidor med stålkanter från början av 70-talet dög gott. någon fjälltur blev det inte heller. Fjället lockade inte med sin ilande nordvästanvind. Nu är det ju så att det inte bara är folk som skyr den kalla vinden, rödingen nappar inget vidare heller. Å ja, några mål blev det allt.


Det blev några kvällsturer på skaren. Sydöst om Sunnansjön var snötillgången riktigt god, det gällde bara att väja för de öppna bäckarna. Så mycket till fågelliv såg jag inte. Skrämde fem tranor med mina skrapande skidor.

På vägen hen i Sunnansjöberget satt en röjja vid vägkanten. Högt upp ryttlade en vråk. Tyvärr tog det lite tid för mig att få fram kameran och avståndet blev långt.


 
Kanalen       
Mellan Råffa och jallejaure

Oväder

Cirkulerande vråk

över Röjjan

4 kommentarer:

 1. Snart har du åxå sommar! Fina bilder

  SvaraRadera
 2. Jättefina bilder från fjällvärlden! Fick mej en sista skidtur jag med, även om den inte blev så lång som planerat...härligt var det iallafall :))

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder!! Nu får du väl vår ändå??

  SvaraRadera
 4. Hej Brita! Känns lite märkligt att se vårvinterbilder, här nere har vi haft snöfritt och vår länge. Hajade först till lite för din första bild. Där har du tagit ut svängarna ordentligt och fått ett väldigt grafiskt uttryck. Men ljuset är ju stenhårt denna tid på året. Den lite ljusa dungen i det mörka skogsbandet tycker jag skapar en fin balans i det kontrastrika motivet.
  Gillar också bild två där pölarnas form har en behagligt mjuk form.
  Ha en skön vecka! /Ulf

  SvaraRadera