söndag 24 augusti 2014

Sarek dag 4Vi vaknar åter till en fantastisk morgon. Någon vaknar med utsikten genom myggnätet. Dagens etapp gick ner i gröskan, nere i selet. Målet var en tältplats ovan Skårkistugan. Jag gick med teleobjektivet på, beredd att fota om det skulle dyka upp en älg. Vi passerade  flera färska legor, men ingen älg såg vi.
Nu vandrade vi genom Rapaselet till en tältplats ovanför Skårkistugan. Vi hade ett fantastiskt väder hela dagen och trots att vi var inne i björk, videriset och "slasan" hela dagen fanns det ingen mygg.
Som sagt ingen älg under vandringen, otippat såg vi två svanar, mycket "skär". Sent på kvällen såg vi några prickar som rörde sig nere vid och i selet. Vi räknade till fem älgar. På bilden hemma i "stor-stor" förstoring ser jag sju älgar på samma bild. Önskar jag varit mer nära.

Från tältplatsen hade vi en vidunderlig utsikt över selet upp mot "rovdjurstorget" och även nedåt. Jag försökte vänta ut solens dalande och himlens färgande. Vid halv elva gav jag upp. Dagens vandring tog ut sin rätt, kroppen var trött och det tog inte lång tid att somna.


Sovutsikt

Magnifikt vaknandeOtippat

Grönskande myräng

I björkskogen

Selet


Skårki

 Piellorieppe(vilkla toppar svårt att begripa)

Strålar över selet och rovdjurstorget

                                                                      Mot Sarvesvagge

Bäck från Skårki

Himlen färgas

4 kommentarer:

 1. Åhh vilka fina bilder ,duktiga du ,kram Nette

  SvaraRadera
 2. Oh, such an amazing place and so gorgeous landscapes !
  Greetings

  SvaraRadera
 3. Vilken "tur" Brita! Bild 11 är ju "biblisk", det är sådant ljus som kan göra oss religiösa...
  Som vanligt blir jag avundsjuk!
  Pär

  SvaraRadera