söndag 14 juni 2015

Ett fantastiskt dygn i området vid Höga kusten

Eftersom vädret visade sig från sin vackraste sida for Carina och jag ner till Nordingrå. Ja vi hade ju farit även om solen lyst med sin frånvaro. Jag hade missat nornorna i år och jag ville se om det fanns något exemplar kvar.
Vid viltmyran hittade vi först några exemplar av nornan som var i sitt slutstadium, bladen hade bleknat och stoltheten var inte lika stor. Lite längre in i skogens dunkel fanns två exemplar med sin färg kvar. Sommaren är sen, vi vi hittade några stänglar av nattviol.


Efter en skön lunch med nässelsoppa och vila stannade vi till vid Halsviksravinen för att se några blomster, bland annat tandrot, myskmadra.

Kom inte ihåg namnet.

Myskmadra

Tanken från början var att åka till Rotsidan och njuta av ljuset över havet och klipporna. På vägen ut stannade vi till vid Mannaminne och gick upp till Stortorget för att blicka ut över bygden
Från Stortorget

I dunkletROTSIDAN
 
Det var fantastiskt på klipporna, varmt som en sommardag. Klipporna värme gott Efter en god middag försökte vi hitta vinklar och vrår. Vattnet var lågt, vinden kom från fel håll men ljuset blev allt bättre ju längre kvällen led.Strandtrav

Fjällnejlika

Fyra bilder blir en, svårt med vidvinkeln

 


 Ljuset falnar

 Kvällen har nått sitt slut och ljuset är åter blått.


Jag vet aldrig att jag varit vid havet och sett himlen färga hav, alla gölar, klippor så rosa. En underlig kombination med det gröna algfärgade vattnet som sakta smekte land.
Tycker det var svårt att fånga det rosa ljuset. Svårt att hitta formationer som kunde fånga upp vattnet.

2 kommentarer: