måndag 17 augusti 2015

Grönfjällstoppen

Jag samlar ju på pärlor i Dikanäs området 20150501 - 20160430. Det har gått fantastiskt bra. I går, söndag klarade jag min åttonde pärla, att gå upp på Grönfjälls toppen. Visst är det konstig. Jag har bott och verkat i Dikanäs i hur många år som helst och det är många ställen jag aldrig varit till. Hur många gånger har jag inte passerat Grönfjälls toppen från olika håll, men aldrig varit upp på själva toppen. Jag är så glad över "pärlorna" att jag fått ett driv att upptäcka mer av den makalösa naturen i Vojmådalen.

I går blev det äntligen av. Tillsammans med Nils och Emma gick jag mot toppen. I min fantasi var det en dagstur, men så förvånade vi blev. Kort bit genom björkskogen, snabbt uppe på toppen. Inte mycket ansträngning för den vackra utsikten. När vi gick upp låg molnen relativt lågt men vi såg långt. På några minuter var vi insvepta i fuktiga kalla moln och sikten blev obefintlig. Efter halvannan timme var sikten åter tillbaka.


































4 kommentarer:

  1. Toppenfina bilder!! Funderar på att jaga där i närheten på premiären, kanske vi hinner med en topptur då också! :))

    SvaraRadera
  2. Wondelful landscape for hiking. Lovely photos !

    SvaraRadera

Island i februari

Island, ett land jag sett oerhört många fantastiska bilder ifrån under alla år. I perioder har jag haft en längtan av att fara dit och upple...