fredag 7 augusti 2015

Min sjätte pärla

Min sjätte pärla var rolig, skön men vansinnigt jobbig. Samlar pärlor i Dikanäs under ett år.  10 stycken. Två toppar  och två skogsturer kvar.
 Jobbig tur idag att komma upp på toppen till Daunetjåkka, 1291, inte ur perspektivet att gå, utan alla dessa jäkla insekter. När knotten anfaller på fjället på väg mot en topp, ja då är det något som är galet.
Gick idag upp på toppen på "Daunetjåkko". Varmt från börja och och den första 45 minuterna är bara uppåt, uppåt genom björkskogen och vad finns där, jo myggen. Helt överkomligt.

I vanliga fall är det skönt att komma ovan odlingsgränsen, men inte idag. Knotten hade tagit över fjällbältet. Svårt att stanna och ta paus, en hel del proteintillägg under turen.
Målsättningen var att nå toppen och så blev det, trots ringa tid till vila. På toppen av fjället var det första gången som det gick att sitta ner utan att bli angripen.

Skönt att komma upp, skönt att komma till bilen och slippa all ohyra. Om jag så vart erbjuden 10000 kronor skulle jag inte gå upp under samma omständigheter.

Mot Borkahälla

Toppröset


Paddan vaktar

Mot Virisen

Mot Virisen


Mot Marsfjället

Söker svalka

3 kommentarer:

  1. Så fint så det var kanske värt vedermödorna? Men man blir vanmäktig av knotten när dom invaderar... Till slut känns det som man inte kan andas- o bits gör dom åxå...

    SvaraRadera
  2. Oj så vackert men kan tänka mig att man behöver ha alla leder och lemmar i skick ,kram Nette

    SvaraRadera
  3. Mäktiga bilder som vanligt! Bilden på den vaktande paddan är särskilt fin (och rolig). Den inledande bilden visar det fina fjällandskapet på förtjänstfullt sätt. Tråkigt att knotten var så besvärliga, men jag hoppas att du är nöjd med dina bilder. Det skulle definitivt jag vara om jag hade dem i mitt bildarkiv! /Ulf

    SvaraRadera