tisdag 7 mars 2017

Hennes


HENNES, Västerålen

En länge efterlängtad resa till området runt Lofoten har äntligen blivit av Alla bilder som visats under åren har fått mig att längta efter att se, känna den fantastiska naturen i nord Norge. Jag inser att naturen i Västerålen, där vi hade vår bas, har allt.
Jag kom hem med allt för många bilder, jag gallrar och gallrar. Jag vill försöka förmedla naturen i området. Jag inser att det blir svårt då jag inser att naturen måste upplevas, men jag gör det ändå. Jag funderar hur visar jag bäst de olika miljöerna. Skall jag blanda bilder eller renodla? Med risk för att det blir ensidigt väljer jag att visa bilder från olika element.

Mitt första inlägg blir "Livet på havsbotten då vattnet dragit sig undan".


Varje morgon låg vi där och krälade som småbarn i galonbyxor, smått blöta och sandiga. Det är tt fantastisk naturliv som kommer fram då tidvattnet drar sig tillbaka. De små söta sjöstjärnorna som sög sig fast vid stenarna så spännande att utforska med kameran. Vi såg också stora vita sjöstjärnor på botten från bryggan, inte lika fotogenetiska.
I timmar har jag legat och fascinerats av blåstångens vindlande rörelser och uttryck, letat efter musslor, skal och gräs. Någonstans på havsbotten kände jag att lugnet, ron i kroppen återvända.Sjöstjärna 


Blåstång


Blåstång

Blåmusslor
Kammussla?


Skal


Sjögräs 


 Sten

1 kommentar:

  1. Vilket härligt äventyr ni verkar ha varit på, riktigt fina bilder.

    SvaraRadera