söndag 18 juni 2017

Sandviken,Ulvön.


Ulvön, hjärtat bland alla öar i Höga kusten.


Åter hade jag den stora möjligheten att vara på Ulvön, Sandviken hos Agne och Maria på fågelexkursion. I fjol utryckte jag att det var det bästa arrangemanget jag någonsin varit på och jag måste säga att årets vistelse på Ulvön var ännu bättre helt, beroende på vädret.
Återvände hem totalt uttröttad dels på grund av lite sömn, massor med frisk luft, men kanske viktigast, fylld av så många intryck från alla öar med fåglar i mängder, vackra vyer och trevligt umgänge.
Många bilder blev det, mest av alla på Tordmulen. Har ett stort jobb att radera. Många bilder med total oskärpa, en del bilder utan motiv allt beroende på en guppande båt och en ostadig fotograf.


Exkursionen startade med en rivstart efter middagen. Båttur runt Gnäggen och tur till Marviksgrunna innan återfärd och 1,5 timmars sömn.
Efter drygt en timmes sömn var det tid för ny avfärd, nu mot Kvarngrunna. Många olika arter den ena svårare att få in i sökaren än den andra,Roskarl

Strandskata

 Tobisgrissla

Tordmule

Efter någon timmes sömn blev det skön frukost och sedan en fin dag i solen, sovande på stranden. En liten tur  in i reservatet blev det. Inte mycket till blommor. En del skogsstjärnor och faktiskt en blommande tussilago. Snacka om sen vår.
Senare på kvällen blev det älgspaning.Fortfarande blommar trussilagon

SkogsstjärnaFredag morgon var det åter avfärd 02:00. Nu mot Västra Vänsingarna. Vädret var fortfarande med oss och vi möte solen på ön.
Här var det främst linnean, nattviolen och stranden som var det primära. Linnean lyste med sin frånvaro, nattviolen doftade men var långt ifrån utslagen.I goda vänners lag

Skymningen lyfter

Gölen

Morgongöl

Skogsgöl

KlapperstensstrandNattviol

 Nejlika

Vårdkaseberget


Fredagkväll blev det en tur till Mjältön. Serverades en god middag i det dalande kvällsljuset. Vattenklöver

Från Mjältön

Samarbete

Mitt emot Mjältön

Infartsfyren

Ejdern gäckade oss

Sommarnatten


Lördag morgon. Sista morgonen innan hemfärd. Tre supertrevliga och sköna dagar. Far hem trött, nyinspirerad och glad i själen.

De tre

1 kommentar: