söndag 20 augusti 2017

Aurora borealis, nu börjar nattsuddandet.


Slutet av augusti och bevakningen av chans för norrsken har börjat. Inte enkelt att förstå sig på olika hjälpappar, men med hlälp av "Service aurora" och Michael Estwik´s beskrivning i sin blogg känns det som om jag börjar få aning kläm på vad jag skall titta efter.

Natten mellan lördag och söndag fanns det indikationer på norrsken, värdena var inte så starka men eftersom jag kände mig pigg blev det en tur.

Lomsjön är bra att börja vid, visserligen en del bebyggelse men finns det antydan här är det bara att fara vidare. Efter en stund såg jag skenet med blotta ögat. Det fanns där men svag färg.
Ringrostig, kom inte ihåg hur jag skulle få skärpa på förgrund och skärpa på skenet.  Glömde bort att ställa in skärpa på stjärnorna.


Fortsatte upp till Fjälltjärn. Kolsvart, såg ingenting utan lampa. Försökte ta mig ut på myren, sjaskade ordentligt om fötterna. Långt bort över skogen fanns ljuset om än svagt, trots mörkret.


Inte mycket till norrsken men det är en fantastisk känsla att stå där och titta ut i det becksvarta mörkret kl. 00:42, alldeles ensam, alldeles tyst, se rörelsen, känna spänningen.

2 kommentarer:

 1. Hello
  Super beautiful pictures I can not decide which should be the best :-)).
  Uniquely, I've looked at them several times
  Greetings Frank

  SvaraRadera
 2. Wow, you are having an amazing blog!!! You are so talented. Love all your beautiful photos. Keep sharing.
  Henry

  SvaraRadera