lördag 13 april 2013

Föraning om vår

I morse var det första morgonen jag verkligen kände en föraning om vår. SMHI lovade mulen morgon och regn från mitt i dagen. Till min stora glädje var det klart våder i morse, molnen kom och ännu har inte regnet kommit över oss. Just nu längtar jag faktiskt till regnet, det känns som om det är det enda just nu, som kanske skulle få snön att sjunka ihop, eftersom temperaturen inte är så värst hög.

Tog mig en tur runt Sandvika, Vörnsvika, bort till Vörtsskär. Gick på isen, hade säkert kunnat korsa vikarna, men jag vågade inte. Full respekt för havet.

Våren är faktiskt på väg!!!! Klipporna och hällarna har kommit fram i dagen. Den röda och gröna mossan mjukar upp det karga. Sångsvanarna har kommit. Såg tre par. Svåra att fota idag, då de var skär och simmade utåt så fort jag kom för nära.
Från början glittrade vattnet av den silvriga himlen, vilken senare blev allt mer grå. Visserligen ligger isen ut till Kvistholmen och nästan till Vikskär, men därifrån är det öppet vatten.
På vägen hem genade jag genom skogen, ömsom bar det, ömsom sjönk jag ner till låren i snön. Helt plötsligt fann jag en plätt snöfri yta, tappert ger de mig hopp, det färgade riset. Jag träffade också på "Palles" kompisar i skogen ovanför vårt hus.


Vikskär


16 kommentarer:

 1. Very nice post Brita! ;-)

  Greetings from the Netherlands,
  DzjieDzjee

  SvaraRadera
 2. just love your sweet deer! hooray for signs of spring!

  SvaraRadera
 3. Verkligen fina o våriga bilder! Tror jag kommer till dej å fotar rådjur ;))

  SvaraRadera
 4. There are wonders in every corner of the world.

  SvaraRadera
 5. Cieszę się, że i u Ciebie wiosna już pokazuje swoje poczatki. Życzę szybkiego przybycia jej. Ciekawe czy kolejny raz spotasz śliczne jelenie. Pozdrawiam.
  I'm glad you and in spring is already showing its origins. I wish a speedy arrival of her. I wonder if once again you will encounter some beautiful deer. Yours.

  SvaraRadera
 6. Fine bilder som bærer i seg håp om vår ! Håper på å få rådyr bilder selv, men det virker ikke være så lett / Brit

  SvaraRadera
 7. Härliga bilder Britta! Döm om min förvåning men jag såg faktiskt en blåsippa idag (liten och ynklig men ändock), så ja, våren är på väg:)

  SvaraRadera
 8. Beautiful images, I love the last two, they are simply superb.

  SvaraRadera
 9. Vilka vackra bilder. Bocken är ju fin. Hoppas du får se den mer framöver. Jo här hade vi första dagen med vårvärme +13 grader

  SvaraRadera
 10. Kikar runt lite och härliga bilder du visar!
  Våren är seg här men vårfåglarna har börjat komma och igår var vi till Ekeby Våtmark i Eskilstuna 8 mil från Nyköping och kollade hur långt skäggdoppinarna kommit i sina vårbestyr...de jobbade febrilt med bobygge(n)...härligt att se!
  Inte så många igår men det kommer fler när värmen kommer och då kan man få lite bättre bilder där de är lite närmare kameran...
  Ha en fin vecka!

  Steffe

  SvaraRadera
 11. Son todas preciosas, pero, la del cisne me ha encantado. Saludos!
  http://graphicalview.blogspot.com.es/

  SvaraRadera
 12. Morron ! Här har det kommit 19 mm regn i helgen så våren verkar långt borta. Ha det bra !

  SvaraRadera
 13. Blir glad att våren börjar komma till Dig :)
  Härliga bilder med fin stämning. Njuter.
  Önskar Dig sol och värme
  Halina

  SvaraRadera
 14. Her ser man våren er på vei ja, herlige kontraster! :)og bildet nr 2 og 3 var veldig lekre!! =) det hadde blitt flott på veggen!

  Dere har mye snø ser jeg, ennå. men det er sikkert vanlig på denne tiden hos dere. jeg synes selv her hos oss hadde vi snøen lenge! men nå er det vår, den kom på ordentlig for en par dager siden! :) og nå går det FORT, veldig fort..! :)

  SvaraRadera