tisdag 2 april 2013

Slutet av påskhelgen

Påskdagen och annandagen  kom med varierande aktiviteter.Påskdagen visade sig med en mulen himmal och en relativt kraftig västlig vind. Inget fjällväder med andra ord.. Vi tog oss en tur runt Svantjärna, Skräddarbletiken, Storsutsjaure, Västansjön och Bollvattnet, en tur på ca 2,5 mil. Kroppen skrek i motvinden.


På kvällen for jag ner till Dikaån för att se mina små ström starar.  Denna kväll var de inte på humör, höll sig på ett betryggande avstånd.

 


Annandag påsk var den stora metardagen, superbra väder, blå himmel, kanske lite väl bra för fiske.  Visst fick vi fisk, men kanske inte lika mycket som vi förväntade oss. Det var stor njutning att sova vid elden och känna lukten.


Gick upp tidigt i morse för att hitta dalriporna. Löpor fanns det gott om, men jag var inte tillräckligt beredd att få riporna på bild.
 Skogen var vacker i morgonljuset. Mycket lav som skimrade i morgonsolen. 




Avslutade kvällen med en promenad på fisksjön. Jag kände fisken, men ingen bet. Den nordvästliga vinden mojnade och det blev en skön stund på sjön.


9 kommentarer:

  1. FJällbilden är helt helt underbar Brita! Du lever så mycket i och med naturen, verkar så ljuvligt skönt att få vara mitt i elementen :O) Snyggt fotat och skrivit. KRAM!

    SvaraRadera
  2. oh, the mountain is gorgeous! the dipper is really cute, too!

    SvaraRadera
  3. MMM så härligt....den sista bilden är helt magisk!

    SvaraRadera
  4. Bardzo miło i ciekawie spędziłaś Święta. Ptaszek jest śliczny. Ostanie zdjęcie cudne. Pozdrawiam.
    Very nice and interesting spent Christmas. A bird is beautiful. The last photo wonderful. Yours.

    SvaraRadera
  5. Härlig påsk du haft!
    Lavbilden väcker många monnen från fjällturer hos mig. Fin !
    Vi har knappt skägglav härnere. Är väl för mkt skit i luften....

    SvaraRadera
  6. Låter som en fin påskhelg. Gillar sista bilden, helt underbart vackert

    SvaraRadera
  7. Vilka härliga bilder, sista bilden är så vacker!

    SvaraRadera
  8. Din sista bild, tar ju riktigt andan ur en!!! så vacker!!! Gillar även bilden med lavan, det är så man riktigt känner den där mjuka hängande "tofsen"...
    Vad härligt det lät det där med att sova vid elden,bra idé....får ta med mig liggunderlag nästa gång....Annars tycker jag allt att ni har lite för mycket snö kvar för min smak...fniss...men det är ju tur att smaken är delad...
    Ha det gott.
    Kram

    SvaraRadera
  9. Morron ! Det är skönt att vara ute och röra på sig men man får akta sig så man inte förtar sig. Ha det bra !

    SvaraRadera

Island i februari

Island, ett land jag sett oerhört många fantastiska bilder ifrån under alla år. I perioder har jag haft en längtan av att fara dit och upple...