tisdag 14 maj 2013

Fototräff i goda kvinnors lag


Ett litet axplock från vår fototräff i Kungshamn.


Sedan i höstas har det planerats en träff på Västkusten, och inte vilken träff som helst. Vi var 12 kvinnor från olika delar av vårt avlånga land som träffats på fotonätet och i andra fotosammanhang.
Med stor spänning bilade jag ner till Stockholm. Efter ett stopp på ett par dagar hos mamma fortsatte jag resan ner till Kungshamn. Jag som ytterst lite besökt västkusten kände stor spänning inför besöket, dels för naturen men också för att träffa alla kvinnor jag haft kontakt med på nätet. Det var endast Inger jag träffat i verkliga livet.
Dagarna blev just så trevliga, roliga och inspirerande som jag trodde. Så fantastiskt roligt att träffa och lite lära känna dessa varma, goa kvinnor. En natur som jag aldrig upplevt tidigare, som gav så mycket mersmak. Tänk Er att bo på ett litet hotell och ha endast kajen mellan fönstret och vattnet och klipporna. Dimmigt och disigt, inte alls dåligt fotoväder gav oss många bilder.


De flesta av oss kom till torsdag lunch. Vi var några från mellersta och norra Sverige som kom onsdagskvällUnder förmiddagen i väntan på att alla skulle infinna sig visade oss Syssy runt på Smögen. En ö som jag tidigare endast hört talas om och sett på bild. Båthamnen väntar lugnt in turistanstormningen. Detta till trots sjöd aktivitet med underhåll och annat som skall fixas inför sommaren.

Vackra speglingar fanns det gott om.
Syssy har fantastiska måsbilder sedan tidigare. Alla ville vi träna på spännande måsbilder. Trots bröd och gröt fick jag inte till så många bilder som ens andas någon skärpa på ögat. Det är bara att träna vidare.

I bokskogen fick vi leta efter utslagna boklöv. Så mycket senare än vanligt. Vitsipporna lyste fint och här och var fanns några blå¨sippor kvar.


Laven på klipporna bildade fantastiska figurer och mönster. På klipporna i de många sprickorna lyste "beachpojkarna" så fint.
Om fredagskvällen gjorde vi en båttur längs kusten i kanalen. Vi klarade oss bitvis från regnet. "Syssy" vår goa ledsagare visade oss sin hemtrakt med stor kärlek.Fågellivet förutom mås och trut var inte så stort. Lyckades fånga ett ejderpar.
11 kommentarer:

 1. Visst är denna del av landet härlig - min hemvist där jag har alla mina rötter. Älskar de rosa mjuka vergen med alla sina mönster och dom sjönära husen. Saknar de gamla stånkande fiskebåtarna som fanns imängd när jag växte upp.
  Fint du har skildrat det! O vad trevligt att använda mediet till nya positiva kontakter!

  SvaraRadera
 2. Mycket vackert fotoreportage med otrolig spännande bilder. Gillar särskilt mycket "beachpojkarna" och Syssy :), men alla är underbara med fin känsla i...
  Varma hälsningar
  Halina

  SvaraRadera
 3. Hi Brita!!!.. Wonderful place and beautiful pictures.. Greetings from Spain..

  SvaraRadera
 4. Wonderful place and beautiful pictures.
  Many greetings from Germany!

  SvaraRadera
 5. beautiful waters and gorgeous rocks! so very pretty!

  SvaraRadera
 6. Många vackra bilder från våra hemtrakter. Gillar dem med den dramatiska himmelen. Var ni på Hållö också ?

  SvaraRadera
 7. förutom ett par underbara dagar som det låter som, så är det ju som vanligt helt underbara bilder! Vet inte vilken jag gillar bäst, var och en har sin charm:) Det är så härligt att få se alla dessa foton.....och västkusten, det är något visst.....tänk en varm sommardag på Smögen.....med färska räkor....mummmmmms!

  SvaraRadera
 8. Ja det är vackert där. Jag har varit och dykt i Kungshamn. Vacker natur även under vattnet. Jättefina bilder .....

  SvaraRadera
 9. Å så härliga o vackra bilder från resan! Har aldrig varit på västkusten faktiskt...men nån gång borde det bli av. Så fint med sjöbodarna i olika färger och klipporna...

  Jag är egentligen mest sugen på Staika eller Allak, men tycker det är liiite för dyrt...iofs håller det ju i mååånga år...jaa, jag får se vad det blir :) Tog ni en 2a?

  SvaraRadera
 10. Vilket fint reportage du gjort!
  Jag fick erbjudandet att vara med men kunde av olika anledningar inte bestämma mig när det var dags att boka hotell. Tyckte inte det var rätt att kanske hoppa av i sista stund och därmed beröva någon annan en plats under denna fantastiska helg.
  Jag förstår att ni hade fina dagar tillsammans med Syssy. Jag har träffat henne och hon är så härligt go och varm.
  Omgivningarna är det heller inte svårt att gilla. Klippor, måsar och vatten, dessutom dimma...
  / maria

  SvaraRadera
 11. Vilka vackra bilder! Besökte Smögen för första gången i somras, hade önskat att jag kunde varit kvar längre, men det fanns bara tid för en halvdag.

  SvaraRadera