tisdag 16 juli 2013

Morgon vid Hustjärna

SMHI hade rätt i går kväll. Vädret stabiliserade sig efter regnet och det klarnade upp. Solen går idag upp 03:08.  Klockan ringde halv två, tänk att det alltid är så motbjudande att kliva upp och så är det så skönt när jag äntligen är i skogen.
Idag satsade jag på att krypa ihop inne i riset vid en liten tjärn. Jag vet att älgarna ofta söker sig dit för att dricka. Kallt, bara 5 grader. Högsommar?? Vinterkläderna åkte på. Det blåste hårt, men som tur var hade jag lä för vinden och vad jag tror perfekt vindriktning.
Det kändes väl inte alltför spännande att sitta bakom en risig gran och spana, tiden gick och det fanns få objekt att rikta kameran mot, där jag satt.
Dimslöjorna dansade fram över vattnet, gäddorna slog mellan varven. Himlen ändrade ton från blågrå till rosagrå


Uppgiven över brist på drickande älgar testade jag multifunktionen i kameran som jag inte är så hemma på. Finns mycket att träna på.


Himlen sprakade till. Enstaka moln lystes upp av den uppåtgående solen. I kanten av tjärnen växte hundloka och kråkklöver. Med telet försökte jag hitta skärpan mot den dimmiga bakgrunden.Idag var det dåligt med vilt. Det enda förutom gäddorna som slog, ett tranpar som skrek såg jag en. sångsvanfamilj.  Väl ute i skogen är det välgörande för själen att sitta ner och andas in natten som övergår i morgon. Semestern har just börjat och många nätter finns kvar.


13 kommentarer:

 1. Great pictures of this beautiful scenary.. Regards from Spain..

  SvaraRadera
 2. Widoki są wspaniałe. Oglądałam powiększone zdjęcia i warto było dla takich widoków wstać w środku nocy. Pozdrawiam.
  The views are spectacular. I watched the enlarged photo and it was worth it for such views to get up in the middle of the night. Yours.

  SvaraRadera
 3. Beautiful landscape, I like!
  Best regards from Germany!

  SvaraRadera
 4. Vackra foton! När jag ser dina foton önskar jag mig en systemkamera, så jag kunde pröva mig på bättre foton... Jo, man kan ju undra vart sommaren har försvunnit, kalla nätter och gråa, regniga dagar....suck. Men fina foton får man också i regn.
  Hälsningar från Österbotten!

  SvaraRadera
 5. Sagolikt vacker miljö du fotat i. Alla bilderna är mycket fina och stämningsfulla.
  Här har vi inte heller någon sommarvärme, regnar och blåser kallt.
  Allt gott.
  M

  SvaraRadera
 6. Känns det igen, eller? Beredd väntar man på att något ska hända och naturen verkar istället vänta på att man ska gå iväg. Av dina fotoövningar kom ändå bild # 3 ut speciellt väl, tycker jag.
  / Deerhunter

  SvaraRadera
 7. Verkligen härliga och fina bilder från din natt! Ska nog försöka ta mej ut framöver också om inte sängen lockar allt för mycket ;)

  SvaraRadera
 8. Medge att det av dina fina bilder att dömma blev en härlig morgon ändå...

  SvaraRadera
 9. Fantastiska bilder o det är väl mödan värt då att kliva upp såååååååååå tidigt. Jag skall göra det med men på semestern. Nu är jag så trött pga allt stress i jobb osv och då kan det vara bra att gå ut och vila upp från den mentala tröttheten

  SvaraRadera
 10. Vackert och stämningsfullt ! Ha en fin semester med foto :-)

  SvaraRadera
 11. Så fina bilder från din natt ,men hu så kallt det måste ha varit .Kram Nette

  SvaraRadera
 12. Beautiful scenery and the Swan with their cygnet, superb.

  SvaraRadera