söndag 21 juli 2013

Tältnatt vid Rotsidan

För ett tag sedan köpte vi ett nytt tält. Det gamla Fjällrävens stormtält var okay, men utan all komfort för två personer. Hur som helst behövde vi sätta upp tältet inför kommande tur till Kebne och Tarfala. Istället för att bara sätta upp tältet hemma, for vi till Rotsidan efter middagen i går lördag.
Rotsidan är en fyra kilometer lång och låglänt kuststräcka, med vackert slipade och plana diabashällar, inramad med vindpinade kusttallar och dvärgvuxna granar. Vid sydostlig storm demonstrerar havet de enorma krafter som alltjämt formar Rotsidan. De flacka hällarna förstärker vågorna som kastas högt upp på land.
SMHI hade lovat hyggligt väder, men klockan var ganska mycket innan det klarnade upp. Efter nio på kvällen hade vi tältet uppsatt. Vi gick ner till den vackra stranden. Tyvärr har det varit nordvästlig vind hela veckan, så och i lördags och i morse, vilket innebar att havet låg alldeles lugn. Inte direkt fotommagi, men det var trots vinden, varmt och mycket njutbart.Ljuset var superfint!


 Det smakade härligt med fika efter några timmar på flathällarna. Det var inte alltför lätt att somna, vinden tjöt och jag visste att min klocka skulle ringa vid halv tre.Det kändes som om jag just somnat när klockan ringde. Himlen var slätgrå, med ett tjockt molnsjok vid horisonten. Insåg att det var alldeles för tidigt på säsongen att vänta in solen vid Rotsidan. Solen steg bakom skogen. Gick igårkväll baki skogen och även upp. Det hade jag inte riktigt räknat med.


 Det blev en lång väntan på solen strålar. Så änligen, klockan var nu över fyra innan strålarna orkade lysa ovanför tiopparna.

14 kommentarer:

 1. gorgeous rocks, light and shores!

  SvaraRadera
 2. Uj vilken serie du visar, andra bilden är ju fantastisk. Vilket härligt ställe....vi har nog haft lite varmare.

  SvaraRadera
 3. Härlig serie bilder där på andra sidan ,kram Nette

  SvaraRadera
 4. W bardzo ładnym miejscu jest namiot. To co można zobaczyć w pobliżu jest cudowne. Można patrzeć i patrzeć na takie widoki. Pozdrawiam.
  The place is very nice tent. This is what you see around is wonderful. You can look and look at the view. Yours.

  SvaraRadera
 5. En väldigt fin sekvens av bilder från kusten! Vertikalformatet för landskapsbilder är spännande och det formatet passar perfekt till bild 6, som jag tycker är den starkaste bilden tillsammans med bild 2. Den senare har en härlig blåton och vattenspegeln är helt underbar!

  SvaraRadera
 6. Jättefina bilder från er tältnatt på Rotsidan! Så vackra speglingar i pölarna.

  SvaraRadera
 7. Beautiful landscape!

  Many greetings from Germany.

  SvaraRadera
 8. Beautiful pictures, I like to enjoy the pictures :) Regards

  SvaraRadera
 9. Brilliant landscapes, you've a talent for this, Brita you're wonderful.

  SvaraRadera
 10. Spännande att få prova det nya tältet. Ha det bra !

  SvaraRadera
 11. Otroligt vackra, trollska bilder från de flata klipporna. Du har så fint bildspråk! Så vackert med himmel, hav och hällar. Önskar att vi också hade så fina hällar här på andra sidan Kvarken....
  Ha fina sommardagar!

  SvaraRadera
 12. Ang Värmland så är hela Fryksdalen otroligt vacker från Sunne opp genom Torsby och till Morokulien på gränsen till Norge. Jo vi funderar på att flytta opp när lilly fått pension om 3 år och om huset har samma seriösa hyresvärd som nu. Ha det bra !

  SvaraRadera
 13. Åh, detta var alldeles underbart, vilken fin bildserie av alla dessa spännande klippformationer.
  M

  SvaraRadera
 14. Din bildberättelse bekräftar det fina ljus du pratar om. Det där med soluppgången förstår jag inte men har väl ännu inte skådat ljuset i norr tillräckligt mycket...
  / Deerhunter

  SvaraRadera