söndag 8 september 2013

Gideåbacka

Inspirerad av alla blogginlägg med dimma och tidig morgon ringde klockan 04:00. Den becksvarta morgonen väckte inte lusten att ge mig ut i skogen. Väl ute låg dimman tät, men med ljuset så dansade dimmorna bort.Min plan var att fara till Rödtjärnen, dimman var tjockare än tjock och jag gick vidare över myrdragen. Dimman lättade med ljuset. Jag smög mig fram i fall något djur fanns i området. Morgonen var skön , men kameran fick mest vara i viloläge. Det blev helt ljust, solen låg bakom ett dis och jag sökte mig in i skogen.Lummigt, varmt och mjukt. Först när jag var på väg hem kom solen in mellan granarna.


Solen har varit gömd hela dagen bakom tät dimma.  La mig bland ringblommorna för att få lite ljus och värme


9 kommentarer:

 1. Lovely nature pictures Brita.

  Greetings, Joop

  SvaraRadera
 2. The colours of the way home are splendid, lovely blog Brita.

  SvaraRadera
 3. Du lyckades verkligen fånga in stämningen med bilderna, för mig så blev det verkligen att jag riktigt kände hur jag gick där och hur ljuset och värmen kom, sakta sakta smygande.

  SvaraRadera
 4. Underbara bilder både från skogen och ringblommorna!

  SvaraRadera
 5. Fina bilder från din dag i skogen. Njuter av den varma färgen och det korta skärpedjupet på ringblommorna.

  SvaraRadera
 6. Hej Brita! Jag beundrar dit flit med tidiga morgnar! Men det lönar ju sig allt som oftast. Bild ett är den jag fastnar för först: bäcken leder fint in i bilden och den liggande stammen som så fint skapar spänst i bilden då den bryter av de lodräta trädstammarna. Sedan är den första ringblommebilder väldigt vacker där komplentfärgen visar sig lite grand, men tar inte över. Allt gott! /Ulf

  SvaraRadera
 7. Jag är inte sämre kännare än att sista bilden nog föreställer en blomma. Men det behöver ju inte vara så. Färgtempen är så brännande het att fotogenbrännaren fått sin like.
  / Deerhunter

  SvaraRadera
 8. KL 0400 är det kolmörkt hos oss ännu. Vackert ljus i dina morgonbilder.

  SvaraRadera