fredag 13 september 2013

Några kvällar vid havet

I torsdagskväll for jag ut till vår lilla stuga vid Aggesundet. Det är lite svårt att ta in att det är snart mitten av september. Dagarna är varma och vinden ljum. Vet inte när jag satt ytterst ute på klipporna och de sydliga vindarna värmde mina bara armar klockan halv-åtta om kvällen. Varma vindar, bara armar och växtlighet och hav går i höst.


I kväll fredag efter jobbet luftade jag mitt huvud med en kort promenad efter stranden. Vi har ju inte lyckan att ha solens nedgång från öster, utan får vara glad över de strålar som letar sig genom skogen. Samma sydliga varma vindar, som värmer upp kropp och själ och gör verkligheten svår att förstå.

8 kommentarer:

 1. Wonderful photo's Brita....it's a great post.

  Greetings, Joop

  http://joopzandfotografie.blogspot.nl

  SvaraRadera
 2. Visst är det härligt med den fina septembervärmen, annat va det förra året när det regnade mest hela hösten, iaf här i min del av Västergötland. Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 3. Vi hade rätt varmt igår kväll. Idag ska det bli +20 men sedan är nog hösten här.
  Himla fina bilder du alltid visar från din trakt!!

  SvaraRadera
 4. The last pictures catch my eyes.

  SvaraRadera
 5. Superbes photo, j'aime beaucoup la cabane au bord du lac et la canne à pêche !
  Bon dimanche !

  SvaraRadera
 6. Hej Brita! Visst har det varit svårt att ta in att det är september och därmed enligt almanackan höst. Men i dag verkar hösten knacka på dörren här i söder. I varje fall sett till regnet. Många fina bilder du visar här (igen)! Härliga färger i den motivmässigt rena och okomplicerade havsbilden. Den är en lisa för själen. Vilket "polerat" ljus det är i stenarna i de två fredagsbilderna! Har du gjort "något särskilt" i bildbehandlingen av dessa för att få fram denna yta? /Ulf

  SvaraRadera