söndag 12 januari 2014

Stybbersmarkskvarnen

Tolfte januari och jag har ännu inte skrivit årets första inlägg.  I fredags kom kylan och igår kom snön. Jag har länge längtat efter att åka skidor, men infektionen jag åkte på juldagen  har varit seg. I helgen har jag använt mig av apostlahästarna.
I morse gick jag upp till Varvsberget, mycket bra träning för att få igång flåset. Lön för mödan får jag ju när jag kommer upp. Visserligen var det ilande kalla vindar, blev inte någon lång stund uppe vid utkiken.
Varvsberget

Det klarnade och lusten att fara ut till havet infann sig. Eftersom jag inte är speciellt känd på kustremsan söder om stan blev det en tur till gamla kända trakter. Länge sedan jag var till Kvarnbäcken i Lilla Mosjön, en av mina många favoritplatser.  Jag vet inte vad bäcken heter men den rinner mellan Stybbersmarksjön och Lill Mosjön. Längre tillbaka innan renoveringen av kvarn och ränna, rann vatten i rännan och det blev otroligt vackra is formationer. Idag rann ytterst lite vatten i rännan. Högvatten i bäcken. Överst i är det en stor fart på vattnet, som eftersom går över i lugnvatten ju närmare utloppet jag kommer.

Stybbersmarkskvarnen

Övre kvarnbäcken

Isgardin

Nedre delen av bäckenUtloppet

14 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder du tagit. Fin vinterstämning. Tur jag får se vintern någonstans :-) Jättehärligt. Ha en fin vecka.

  SvaraRadera
 2. U Ciebie zaczęła się prawdziwa zima. Jest śnieg, jest lód i są cudowne zdjęcia. Jestem oczarowana pierwszym. Pozdrawiam serdecznie.
  U you began the real winter. There is snow, the ice and are wonderful pictures. I am charmed by the first. Yours sincerely.

  SvaraRadera
 3. Hi Brita!!!Great pictures as always .. Best regards.

  SvaraRadera
 4. Great pictures from the water!

  Greetings - Monika and Bente

  SvaraRadera
 5. Vackra foton! Visst är det härligt att vi äntligen fått vitt på marken!

  SvaraRadera
 6. I am always fascinated by your world.

  Such a different from mine.

  SvaraRadera
 7. Så fantastiskt vackra naturfoton du har här på din blogg!
  Underbara bilder!

  SvaraRadera
 8. Finfina vinterbilder, gillar Isgardinen och övre Kvarnbäcken lite extra. Ser njutbart ut Brita! Ha det fint :D
  Inger

  SvaraRadera
 9. Nydelige vinterbilder.
  Du har fanget inn så mange stemningsfulle bilder.
  Ønsker deg en riktig fin uke.
  Fra Hilda

  SvaraRadera
 10. Häftigt att kunna följa vattnet från fors till sel. Läckert. Hoppas du kryar på dig ordenltigt så du får ork att vara ute som vanligt. Ha det. Kram

  SvaraRadera
 11. Fina bilder från kvarnen! Där har jag bara varit en gång och det var på sommaren :)

  SvaraRadera
 12. Så fina bilder, vilken utsikt!
  Läckert med vattenbilderna.
  Majsan//

  SvaraRadera
 13. Hej Brita!
  Underbart ljus och fin snökantssväng i den första bilden! Gillar även vattenbilderna där isgardinen och bilden på nedre delen av bäcken får ett extra plus. Vattenbilderna har och ett fint ljus. /Ulf

  SvaraRadera