tisdag 31 december 2013

Återblick!

Så sitter jag här uppe i stugan I Dikanäs, alldeles allena på årets sista dag. Det som skulle ge styrka och kraft för 2014 blåste bort i en "förkylning" och jag kommer att starta på minus i morgon. Vem har sagt att livet skall vara enkelt?
2013 var i många avseenden ett rikt bra år, med  fina möten med goda vänner och nya naturmål. Det här inlägget blir en kort tillbakablick hur mitt 2013 varit.

Januari

Januari minns vi alla som en kall och snörik månad, ja egentligen alla vintermånader, var ju lika dana. De vita skulpterade träden stod sig lika vackra vintern genom. Rutbergsterrängen gav tillfälle till många fina skidturer.


Februari

Resorna till Dikanäs var under kallvintern inte så många. Dels pga. kylan dels pga. att skidåkningen var så bra vid kusten. Några resor blev det dock. En del av tiden var jag nere vid Dikasjön vid forsen och försökte bli kompis med strömstararna.

Mars

Havet under vintern var trots kylan sällan islagd. Det blev få turer efter isen och dessa blev efter stranden. Jag vågade mig aldrig ut på  mer öppet vatten. Inkörsfyren vid Skags udde får representera mina morgonturer till havet. Många stunder har jag tillbringat vid stenskravlet vid Skags udde, tankarna flyter så bra med vågorna och de skränande fåglarna.

April

Hela vårvintern präglades av skidåkning och fiske. Blev dryga 75 mil på¨skidor och åtskilliga kilo röding.


Maj

Den stora upplevelsen under maj månad var resan ner till Kungshamn.Så fantastiskt roligt att träffa alla kvinnor jag träffat på nätet, på "fotosidan" på "facebook". Tre härliga dagar med trevliga kvinnor och en fantastisk natur. Bokskogen var sen, vi fick rakt leta efter de skira löven.


 Juni

Veckan i Mullsjö gav mersmak av Smålands natur. Mest av allt blev jag fascinerad av " Fiskdammarna", ett område  med med kärr liknande dammar, meter höga strutbräcken, en hel del fågelliv och i vanliga fall en hel del mygg och knott.

Juli

Den lediga tiden i juli var fylld av olika turer till olika naturreservat inom Örnsköldsviks kommun. Många nattliga turer och många njutningsfulla timmar vid havet. Silishåren var en helt ny upplevelse för mig. Hittade den ute vid Skvalpuddens naturreservat.

Augusti

Helt underbart att ännu en gång komma upp på Kebnekaise. En tur som slet hårt på kroppen men som var väl värd sina alla steg. Kanske som årets största höjdpunkt.

September

Innerdalen. En resa som jag gjort nu tre år på raken.En resa som känns allt viktigare för varje år. Naturen, vänskapen gör det svårt att hålla mig därifrån.

Oktober

Under hela sommaren och under hösten var jag ute och spanade efter älg. Många fina djur fanns i markerna. Sköna var timmarna på cykeln eller sittande väntande i skymningen.

 November

November var årets tunga månad, då stora tunga beslut togs och som kom att förändra min tillvaro. Ljuset när det var som tyngst var lilla Saga. Så strålande glad tar hon alla med storm.December

December månad, snöfattig. Vilken skillnad mot 2012, vi åkte skidor från första dagarna i december. Helt otroligt att kunna gå till Balesudden i mitten av december, ingen snö eller ishalka.
Under december föddes även Alma så det måste bli en extra bild, årets sista månad.

Jag hoppas verkligen 2014 blir ett bra år. Det finns bara möjligheter och det gäller att se dem och ta vara på dem.

Önskar Er alla ett bra år 2014.17 kommentarer:

 1. Tack för bild kåseriet, ett riktigt GOTT NYTT ÅR önskar Tommy Sjölund

  SvaraRadera
 2. Barnbarnen är verkligen lik varann! /Tommy

  SvaraRadera
 3. Så fint ,ett gott nytt år till dig ,Nette

  SvaraRadera
 4. Fina bilder kära du och en varm kram till dig så här...ca 10 minuter kvar på 2013...

  Kramar om...//AnnHelen

  SvaraRadera
 5. Jättefin tillbakablick med vackra bilder! Snyggt summerat!
  Gott Nytt År!
  Kram Majsan//

  SvaraRadera
 6. Vilket vackert inlägg :)
  Fina bilder och gripande berättelse.
  Det med förkylningen eller sjukan är du inte ensam ;) jag mår... usch...
  Det smittar inte via bloggar hoppas jag ;)
  Önskar Dig ett riktigt fint Nytt År 2014 med massor fina fotoäventyr!
  Halina

  SvaraRadera
 7. Vilken bra idé att sammanfatta året med en bild per månad! Du som tar så många fina bilder måste ha haft ett omfattande och svårt arbete att välja en enda bild för var och en av årets månader. Hoppas att du får mycket att glädjas åt under 2014, det är du värd! /Ulf

  SvaraRadera
 8. Pięknie pokazałaś rok poprzedni na zdjęciach, pełen ciekawych zdarzeń.
  Życzę, by już obecny rok był wspaniały dla Ciebie !
  Beautifully previous year for showing the pictures, full of interesting events.
  I wish to have the current year has been great for you!

  SvaraRadera
 9. Mange herlige bilder, turer og små sjarmtroll:)) Ønsker deg og dine et riktig godt nyttår:)))

  SvaraRadera
 10. Nydelige bilder! Et Godt Nytt År! mvh Kjetil

  SvaraRadera
 11. Beautiful calendar, happy new year Brita.

  SvaraRadera
 12. i hope you will see much beauty and have good travels in 2014.

  SvaraRadera
 13. Underbara bilder från ditt år!! och så fint med all snö vi hade i fjol...hoppas verkligen ordningen återställs snart...

  Önskar dej ett gott nytt år och krya på dej! :))

  SvaraRadera
 14. Önskar dig åxå ett fint 2014 medmånga nya positiva vinklar på livets stig.

  SvaraRadera
 15. Hej Brita,
  en riktigt God Fortsättning på det nya året med många nya fotoupplevelser önskar jag dig. Kalas fin summering du presenterar här.
  Monica

  SvaraRadera
 16. Hej
  Vad trevliga bilder du bjuder på :) Älskar rödingens färger!
  Jag hoppas på ett fint år här på sidan och naturligtvis för dig också :) / Sami

  SvaraRadera
 17. Har jag inte kommenterat 2013? Så härligt med tillbaka blickar, får en att minnas alla GODA saker, att minnas att det faktiskt finns goda nyheter också (till skillnad från medias) HÄRLIG resumé med många fina bilder Brita: barnbarnen är ju bara så himla charmiga! Innerdalen..ja det bubblar när man tänker på den resan. TACK för det! Mvh, Inger

  SvaraRadera