onsdag 20 augusti 2014

Sarek dag 1, Skierfe.

Regnet har vräkt ner i omgångar de senaste dagarna. Jag anar hösten i luften. Det är dock bara den 20/8, ännu må det komma många härliga dagar. Hela ljuvliga september  med sin höga och klara luft.

Min ljuvliga sommar toppas av 10 dagars vandring i Sarek. I sällskap med tre goda kamrater lyckades jag ta mig genom centrala Sarek från området ovan Aktse till Ännonjalme med hyggligt tung packning. Min vadrädsla blev knappast botad, men jag känner mig ändå stärkt efter tre ordentliga vad, varav ett jag hade nära döden upplevelse inför.

Vi startade vår tur från parkgränsen ovanför Aktse dit vi blev lyfta med Fiskeflygets helikopter.
Från helikoptern fick vi försmak vad som väntade oss. Rapadalen bredde ut sig med sin vackra meandring under Skierfeklippan.
Ja här stod vi nu i ett lätt duggregn och nu började vår tur.Det regnade lätt när vi startade vår vandring, så pass lite att regnkläderna låg kvar i säcken. Planen var att gå mot Skierfe, lämna packningen och gå upp på klippans 1179 meter. Inte högt men utsikten var vidunderlig och kvällsljuset var sagolikt.
Några kilometer senare hade vi en fantastisk utsikt över Nammatj från tälten Kvällen var sen och sovsäcken var efterlängtad.


Tjakkeli

Från Skierfe mot Tjakkeli

Klippan

Utsikt

Glipan

Tre

Meandern

Rapaätno

Nammatj

Tältläger 110 kommentarer:

 1. SHIT! Min kommentar försvann?!? Nåväl, jag börjar om igen…
  Jag får hårresningar över hela kroppen när jag ser de storslagna vyerna. Vilken mäktig natur, och så bra du får mig att se proportionerna när du placerat dina kamrater i bilderna. Wow! Denna miljö är väl en sådan du trivs som fisken i vattnet i, förutom att du tydligen har lite skräck för att vada. Skönt att veta att även du är mänsklig och inte bara skuttar fram helt obehindrat precis överallt.
  Ser med spänning fram emot nästa avsnitt! KRAM / Inger

  SvaraRadera
 2. Daligt pa svenska ska a ta fram mina kunskaper ända att visa min respekt för dig och den här vandringen. Sa maktfull är naturen och so sma är manniskan, det syns underbar pa dina bilder och dina ord säger likadana.

  Beate

  SvaraRadera
 3. Så otroligt vackert! Man blir verkligen påverkad av den där mäktiga, storslagna naturen som sätter människorna i sitt rätta perspektiv. Man är ganska liten egentligen och behöver nog bli påmind om det ibland. Härliga, inspirerande bilder!! / Liselotte

  SvaraRadera
 4. Impressive.. Wonderful pictures.. Regards from Spain..

  SvaraRadera
 5. Wau! Vilka bilder! Och så härligt att solen sken och att du delade med dig av det storslagna. Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Härliga bilder! Underbart att veta att , om ett år, är jag där med en ny grupp som får uppleva detta live!

  SvaraRadera
 7. Grattis Brita till fantastiskt fina bilder, "Glipan" blir min favorit och Nammatj är
  ju dalens juvel - ser fram emot mer!
  Pär

  SvaraRadera
 8. ÅH vilka minnen du väcker med dina fina bilder!

  SvaraRadera
 9. Schöne Bilder von der Tour durch einer schönen Landschaft.

  Gruß
  Noke

  SvaraRadera