måndag 6 oktober 2014

Trollbotn

En av årets planer under vistelsen i Innerdalen var att möta morgonljuset uppe i Ginklingsdalen. Efter en blöt natt vid Storsalen och eftersom vädret inte var direkt inbjudande för tältning, valde jag att låta tältet torka i fred.
Vädret var skiftande, det hade kommit nysnö på topparna. Bestämde mig för att vandra upp mot Ginglingsdalen för att reka vägen till Trollbotn.

Lämnade ett gäng fotografer på myren och stigen upp efter Fluoforsen. Björken i forsen stod lika stadigt som tidigare år. Vadade över Fluforsen, tänkte mig att försöka gå högra kanten runt Storvattnet, vilket visade sig vara ett dåligt val. Stenskravel och mycket upp och ner. Det var bara att inse att vägvalet var dåligt, men det var lika jobbigt att sno som att fortsätta.- jag var fortfarande inne på arr reka, men jag kom högre och högra upp.

Spännande att se Skarfjellet från en annan vinkel. Vyer jag tidigare aldrig sett. Ljuset kom och gick och tidvis var det riktigt vackert ljus med de nypudrade topparna. Uppe i själva Trollbotn var det sten så långt ögat nådde. Sten, blöt nysnö och att klockan led mot eftermiddag gjorde att jag valde att sno. Glaciären får vara tills nästa år och då må jag ha med mig sällskap.

Det finns många vyer jag vill ta nya bilder på, i annat ljus och i ett annat perspektiv och komposition och jag vill framför allt ha mer tid.
En helt fantastisk dag, med stor återhämtning. När jag gått runt sjön nu på den östra sidan(fanns lättgådd stig) och såg  de låga molnen över Trollbotn, var jag glad jag återvände i tid.

Myren

Björken i Fluoforsen

Tårnet  med Storvattnet i front

 Storvattnet

Renndalskammen i bakgrund

Mot Mangbekkjeslåa

En liten bit av Skarfjellet

Från Trollbotn


Utsikt från Skarfjellet
Sten och Sten

Tårnet

Slkarfjellet

Tårnet från överst i Trollbotn

Trollbotn

Vet inte om väggen hör till Trolla eller Skarfjellet, tror TROLLA

Sten och Tårnet

Mossa om Tårnet

Tårnet och glödande ripbärsblad

 Hemväg


9 kommentarer:

 1. Such wonderful places and amazing views !

  SvaraRadera
 2. Hei Brita,

  Flotte bilder og tekst, blir gjerne med dit neste år :)

  Arnt

  SvaraRadera
 3. äger bara….wooow! Tänk om Tanten hade kunnat få komma upp hit. Kankse man kan hyra helikopter :) Roligt att få se nya vyer! HA det fint!
  KRam

  SvaraRadera
 4. En mycket fin bildserie Brita!
  Beundrar verkligen din entusiasm!
  Envishet ger resultat...
  Pär

  SvaraRadera
 5. Förtrollande bilder från din resa :)
  Njuter och tänker på de stunder från året jag var med... kanske nästa år..., vem vet?!
  Ha det fint
  Halina

  SvaraRadera
 6. Underbara bilder! Så fint med lite snö :))

  SvaraRadera
 7. Nydelige bilder. Hadde så lyst til å snakke med deg i Innerdalen, men du var på telttur. Ønsker deg en fin uke.

  SvaraRadera
 8. Oj så underbara bilder från din resa. Jag har nästan inte fotat nåt under sommaren och hösten så jag njuter verkligen av de vyer du visar upp från Innerdalen. Tänk om jag någon ggr kunde ta mig dit, magiskt vackert.
  Det var en redig lång och väldigt stenig vandring du gav dig iväg på. Men som du säger så var det kul att se bilder från den här sidan.
  Mvh
  Maria

  SvaraRadera