fredag 31 juli 2015

Tarfala 2015

Jag hade den stora turen att kunna följa med Magnus Lindblom till Tarfala i slutet av juli månad.
Blev först några dagar i Kebnekaise. Vädermännen hade inte spått så hyggligt väder, men vädret hade inte varit stabilt under en längre period. Vad är det man säger: "Inget dåligt väder, bara dåliga kläder", men blöt var jag.

Ryggsäcken var packad efter konstens alla regler, 22 kg med stor kamera, tre objektiv och stativ. Noga uträknad matranson och lämpligt med kläder. Min ryggsäck har gjort sin sista tur. En lättare variant skall inhandlas, helst vattensäker, som inte drar åt sig väta.

Stor och skön känsla som alltid att komma till Tarfala, en ynnest att kunna gå dit, att känna luften, att njuta av naturens vidunderliga storslagenhet. Att fånga det storslagna landskapet  i bild, vilken utmaning. Djupet, perspektivet, nyanserna, känslan. Lite att fundera över fick jag allt med mig i bagaget hem. Ljuset finns mycket att lära om.

Ser fram mot nästa års tur som redan är planerad.
Stannade till vid Storforsen på vägen upp

Tuolpagorni

Vråken

Lappljung

Ljuset över stationen

Ladjotjohka

Hålet i johken

Tarfaladalens vattenfall
OLIKA LJUS ÖVER TARFALÖASJÖNNordtoppens spegling


MOT PASSET

Tarfalasjön

Uppåt

Tarfalasjön från glaciären

Njuter av utsikten

Vandraren med Drakryggen och Kuoppervagge

Svarta sjön

 Glaciären


OLIKA FRÅN TARFALA

Tältläger

 Sen kväll

 
Snörikt

 
 Sen kväll mot Ladjovagge
3 kommentarer:

 1. Fantastisk vandring tycks ni ha haft! Finfina bilder!
  Skaffade för ett par år sen en skön 40 l säck med kedja på utsidan runt mittpartiet. Här kan man lägga in en kameraväskeinsats o se har man lätt hitta sin objektiv mm. Övrig packnin äver o nedanför detta mittparti. Praktisk. Haglöfsäck

  SvaraRadera
 2. Vilken vandring Brita.
  Så mycket snö som det ligger i fjällen ännu har det inte varit på de 20åren vi haft stugan i Västerfjäll.Några soldagar hade du ser jag, tur att det inte regnade alla. Magiskt vackra bilder.
  Mvh
  Maria

  SvaraRadera
 3. Fin og varierende bildeserie fra turen.

  SvaraRadera