måndag 30 september 2013

HällarnaInnerdalen känd som en av Norges vackraste fjälldalar. Jag har inte sett så många av dem, men något får mig att återvända, i år för tredje gången. Naturen är vacker med alla sina skiftande områden och olika motiv i stort och smått. Det kanske kan tycka knasigt att återvända år på år till samma område, när det finns så många platser att besöka. Visst den tanken slår mig ibland, men Innerdalen drar i mig. Jag har behov av att besöka områden flera gånger innan jag "ser och upplever".
Handen på hjärtat, det är inte bara naturen, det är skönt att under en period ingå i en "skyddad verksamhet", där allt går ut på att äta, sova, fota och umgås med vänner. Så många fina trevliga människor, där vänskapen växt allt starkare. Kanske helt naturligt, med den närhet vi alla känner till det vackra, och den närhet vi har till varandra, slitande efter fjällsidorna och i tystnaden framför datorerna om kvällen.

Hällarna, 30 minuters stigande promenad från Innerdalshyttan in i Renndalen.
Det hade inte regnat på tre veckor innan vi kom till dalen och det påverkade naturligtvis flödet i alla bäckar. Hällarna har flera platåer och med lite vatten gick vi  hällarna uppåt.
Jag hade lovat mig själv inför denna resa att inte fotografera så mycket vyer, utan att mer se detaljer. Pär, min vän, lockade mig att se in i hällväggen, med risk att han tycker jag efterapar, men mina bilder är endast en bild, mot hans som bestod av många fler.
Hällarna ligger nära, går fort att nå. Tre besök blev det under veckan.
12 kommentarer:

 1. oh, the water spillway is gorgeous!

  SvaraRadera
 2. Tvåan är nåt extra! Mycket fin! Härlig text och våra vänskapsband blir allt starkare. Din text gör mig glad. Vi syns väl igen?

  SvaraRadera
 3. Naturens fantastiske skaperverk:)) Så vakkert å se på!

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Beautiful views of the water flowing over rocks and stones. Yours.

  SvaraRadera
 6. Härliga bilder, igen. Den där vattenvirveln är en av favoriterna...

  SvaraRadera
 7. Mycket läckra bilder :)
  Faller för den sista.
  Varma hälsningar Halina

  SvaraRadera
 8. Very nice work Brita..... compliments.

  Joop

  SvaraRadera
 9. Vackra bilder från Innerdalen Brita. Jag förstår att du återvänder för motiven finns i oändlighet, det gäller bara att se dem. Så kul det skulle vara att ha möjlighet att vara med på några av de fototräffar som ordnas. Ser fram mot fler bilder.

  SvaraRadera
 10. Själv fastnade jag halvvägs med näsan i botten på "lagunen" och kom aldrig ända upp. "30 mintuer" i Brita Berggets tappning, snarare 60 min från Innerdals hytta i min :) ÄLSKAR klippan du och Pär fotat, fin i din större rappning också. Den är ett absolut måste nästa gång! KRAM

  SvaraRadera
 11. Så otroligt vackert med de släta hällarna! Många fina bilder du visar från Innerdalen, jag förstår att det är trevligt att återkomma av alla olika anledningar :)

  SvaraRadera
 12. Hällarna i Rendöljan är nog Innerdalens mest föränderliga motivområde, jag började där någon gång i mitten av 80-talet och finner alltid nya bildutmaningar.
  Du Brita sprang upp där titt och tätt i år, var gång fann du nytt, det och bilderna visar att du har viljan och förmågan!
  Hoppas att du också fortsätter...
  Pär

  SvaraRadera