tisdag 1 oktober 2013

Myrarna i Innerdalen
Innerdalshyttan är hjärtat av hela dalen. Naturligt verkligt med hyttan, logi och service, men också ur naturens perspektiv. Myrarna som leder oss till de olika målen. Det är så lätt att se myren som en transportsträcka, men låter vi ögonen stanna upp och upptäcka, finns de vackra motiven i olika former och färger framför oss. Jag känner stor kärlek för vad myrarna ger både som ögongodis och som skön stötdämpning för trötta kroppar.


Färgerna på myrar och löv hade inte fått riktiga höstfärger. De första dagarna lyste starrgräset kraftigt gult mot det mer gröna gräset.


På myrarna uppåt "Jesusmyren" och upp mot "hällarna" fanns mängder av utblommade myrliljor. Så vackra  trots att de blommat ut för länge sedan.


Vid "Jesusmyren" fann Conny en myrlilja som fortfarande var i blom. Blomman doldes väl i det höga gräset i flera olika färger.


"Jesusmyren" var en ny bekantskap för mig, och mycket riktigt stod han där och höll sin bergspredikan. För mig som är mer än oreligiös fann figuren i en annan vinkel och ser Tommie Smith med högernäven höjd. Vandringen ner från Giklingsetra via myrarna gav mig nya perspektiv på fjälltopparna. Här Skarfjellet.


Myrdraget på vägen upp till utkiken i Renndalen finns så många vackra fjällbjörkar som vindlar sig efter fjällsidan. Sköna former som ger oanad fantasi.


Fantasin fick verkligen flöda. Lotta som blev en mycket god vän försökte lära mig lite av sina skakkunskaper. Fjällbjörkarna passade väl som träningsobjekt.


Till sist en bil från den gnistrande myren i Fluhåla.

6 kommentarer:

 1. Härligt att du delar med dig :)
  En skön höst vandring på de skönaste myr i världen (ses det så i alla fall ;) )
  Många platser känner jag igen och många hoppas på att besöka i framtiden...
  Kramar Halina

  SvaraRadera
 2. SUPER! Så härligt att kunna följa med på era utflykter dit min lekamen inte tar mig. Skakisen vet du att jag diggar, men blinget från Fluhåla sätter sig fint oxå. Annorlunda! Myrarna med sitt starrgräs, de små fjällbjörkarna...Älskar allt! Tack för fina veckan, nu vet du hur snarkningarna ska tacklas :)

  SvaraRadera
 3. I like that landscape ande the depth in your photo's,
  colors are also lovely Brita.

  Wish you a lovely wednesday.

  Greetings, Joop

  SvaraRadera
 4. Piękne pejzaże i faktycznie będąc w takim miejscu można podziwiać i odpoczywać. Pozdrawiam.
  Beautiful landscapes and actually being in a place you can enjoy and relax. Yours.

  SvaraRadera
 5. Nogle af dine foto er dejlige stoflige og udviskede. Dette skaber en dejlig mystik.
  Venlig Hilsen
  JetteMajken

  SvaraRadera
 6. Hej Brita!
  Nu har jag tittat på dina senaste inlägg......ja vad säger man, helt otroliga bilder du levererar.
  Kommer man i närheten av det så kan man vara nöjd. Fotocirkeln lär väl ge lite mer kött på benen.
  Top job!

  SvaraRadera