onsdag 25 september 2013

Innerdalen, innan safarin.

Äntligen var det tid att resa till Innerdalen. Årets resa planerades redan i fjol vid denna tid. Det är tredje året i rad som jag åker till Innerdalen på en höstlig fotosafari.  Innerdalen, en veckas skyddad verkstad och en ljuvlig dröm att längta till.
Under åren har jag varit på safarin har jag fått så många goda vänner. vänner som jag tidigare enbart träffat via nätet, men som nu betyder så mycket mer. Innerdalen är av sägen, en av Norges vackraste dalgångar, där vi bor mitt i motivet. Och vi bor verkligen mitt i motivet.
I fredagskväll hade jag förmånen att träffa några av mina tidigare vänner i Nerdal. Jag var tidig och hade några timmar i Nerdals vackra landskap, en försmak till veckan,.

När några av mina vänner anlänt och bilen var packad, var det bara att gå det fyra kilometerna till Innerdalshyttan. Skönt att röra på sig efter de många milen i bilen.Ljuset på morgonen är fantastiskt i dalen. En standard är att gå upp i mörkret och vänta in ljuset. Min absoluta favoritplats är området mellan de båda sjöarna.Lördagmorgon vaknade vi till ett hyfsat vandringsväder. Några av oss hade som mål att gå till "Stosalen", fjället allra längst in i dalgången. Vädret var hyfsat för en längre vandring, ca 18 km tur och retur. På vägen till "Storsalen" passerade vi "Meandern". Vädret slog om och regnet sköljde över oss. Suget att nå "Storsalen" minskade hastigt och vi blev kvar vid den sköna vyn över det vi snirklande vattnet, innan vi återvände till hyttan och römmegröten.15 kommentarer:

 1. really beautiful. i love the low clouds/fog.

  SvaraRadera
 2. Vilket landskap! Och så fina bilder. Jag sögs in i bild nr 2.

  SvaraRadera
 3. Så härligt o hoppas veckan är till belåtenhet!

  SvaraRadera
 4. Breath taking pictures! Very beautiful. (:

  SvaraRadera
 5. Landskapet är dramatiskt, tycker jag.

  SvaraRadera
 6. Beautiful nature photo's..... great work Brite.

  Greetings, Joop

  SvaraRadera
 7. Det var underbart att få träffa dig Britta och vilken underbar vecka vi har haft i Innerdalen med både sol som regn. Och underbara fina bilder.

  SvaraRadera
 8. Vilt, vackert & kargt. Norge är fantastiskt på sina ställen.Älskar molnomfamnade bergstoppar under en i övrigt klar dag. Att fotografera, menar jag.
  / Deerhunter

  SvaraRadera
 9. De bilder från Innerdalen som du visade under Mullsjö-kursen tog andan ur mig. De nya bilderna i detta inlägg fortsätter i samma spår. Förstår att du återvänder till denna väldigt vackra plats. Favoritbilden är nr 2 som för mig är en illustration av en riktigt tilltalande bild som förmedlar landskapets storslagenhet och ödslighet. Hoppas få se mer bilder från Innerdalen! /Ulf

  SvaraRadera
 10. This place is definitely one of my favorites.

  But the list keeps growing.

  SvaraRadera
 11. Już jestem po wakacjach i znowu będę do Ciebie zaglądać. Zdjęcia, które pokazujesz to cudowne miejsca i zawsze będę je podziwiać. Pozdrawiam.
  I'm back again after the holidays and I look up to you. Photos that you show is a wonderful place and I will always admire them. Yours.

  SvaraRadera
 12. Już jestem po wakacjach i znowu będę do Ciebie zaglądać. Zdjęcia, które pokazujesz to cudowne miejsca i zawsze będę je podziwiać. Pozdrawiam.
  I'm back again after the holidays and I look up to you. Photos that you show is a wonderful place and I will always admire them. Yours.

  SvaraRadera
 13. Tittar på dina vackra bilder och vandrar i drömmar på de ljuvliga stigar i härliga höstfärger... Ja du Innerdalen är fantastisk och dina bilder visar det på ett utmärkt sätt, med känsla :)
  Kramar Halina

  SvaraRadera